Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaką batkę moglibyście polecić pod dekiel w AK74 Boyi RK-06 (najlepiej LiPo 7.4V - nie mogę znaleźć akumulatora tego typu o odpowiednich wymiarach; może być również NiMH 9.6V)?

Posted

Jaką batkę moglibyście polecić pod dekiel w AK74 Boyi RK-06 (najlepiej LiPo 7.4V - nie mogę znaleźć akumulatora tego typu o odpowiednich wymiarach; może być również NiMH 9.6V)?

Redox 1400mAh 7.4V 20C pasuje.

Posted

@echelon_

Okey. chodziło mi właśnie o to o czym napisałeś ale nie dosłownie to ująłem,a co do baterii które wyżej wymieniłem to która z nich do mojej repliki bardziej będzie pasowała dla informacji wkładam ją w chwyt przedni a kolby nie zmieniałem;) .

Posted

Ponowie moje pytanko jako że nikt nie udzielił pełnej odpowiedzi na moje pytanie. Posiadam replikę Jg067mg . Mam zamiar wymieniać baterie na LiPo i pytanie czy taka wejdzie bez żadnego oporu do chwytu przedniego bo stockowa stawia opór i osłona chwytu nie wchodzi dokładnie na 100% z jednej strony lekko odstaje:)

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_297&products_id=7294&name=GE_Power_-_LiPo_-_7.4V_1300mAh_20C_

Posted

Jaki akumulator Ni-MH najlepiej podejdzie do AK-74 VFC z tuningiem do jakiś 360-380 fps .Chińska bateria 9,6V zdecydowanie nie wyrabia i często zdarzają się zacięcia dlatego pomyślałem nad baterią 10,8V aby zwiększyć też szybkostrzelność co o tym myślicie ?.I jeszcze pytanie jeśli moja ładowarka ładuje do 8 ogniw to czy da rade naładować akumulator 10,8V co ma 9 ogniw ?

Posted

Skoro masz taką moc to sądzę, że max masz sprężynę m120 a prędzej m110. Każda z tych sprężyn powinna zostać spokojnie naciągnięta przez ogniwa 9.6V NiMH. Skoro nie naciąga to albo jest coś z baterią albo coś z repliką.

Moja propozycja: dobre LiPo 7.4V albo dobre 9.6V NiMH (Sayno, GP etc.)

Skoro ładowarka ładuje do 8 ogniw to jakim cudem ma naładować 9? Potrzebujesz nowej ładowarki.

Posted (edited)

Prędzej z baterią bo to straszny chłam jest :icon_smile: .

http://www.taiwangun.com/akumulator-nimh-2300-mah-9-6v-typ-stick-8fields

Będzie dobra bo to jedyna jaką znalazłem 9,6V w wersji STICK ?

http://allegro.pl/akumulator-firefox-9-6v-1500mah-ni-mh-stick-i3336780067.html

Jeszcze tego FIREFOXa znalazłem ale jest droższy i ma mniejsza pojemność wiec nie wiem czy to ma sens .

Edited by Molotok
  • 2 weeks later...
Posted

witam jaką maksymalnie baterię o napięciu 11,1V Li-Po lub LiFePO4 mogę maksymalnie wsadzić do AUGA ( o jakiej pojemności i wymiarach )?? Dodam tylko że w miejscu przeznaczonym na baterię znajduje sie jeszcze Mosfet MRF3.2 o wymiarach 70mm x 19mm x 10mm

Z góry dziękuję za pomoc

Posted (edited)

Hej,

Macie jakieś godne polecania baterie LiPo 11.1v mieszczące się pod pokrywę AK? Do zestawu szukałbym jeszcze ładowarki.

W środku silnik cyma neodymowy, spring M140, mosfet, porządne kable. t-connectory.

Edited by mikadorus
  • 2 weeks later...
Posted

Witam

Jaki akumulatorek kupić do M4 G&P

W replice zostały wymienione cześci:

- tłok CA

- głowica tłoka CA

- zębatka silnikowa A&K

- gumka zielona G&G

- lufa precyzyjna prometheus

- sprężyna guardera M120