Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Jeśli potrzebujecie dobrego akumulatora LiPo do repliki ale nie wiecie jaki będzie najlepszy możecie zadawać pytania w tym wątku, postaramy się na nie jak najszybciej odpowiedzieć!

Edited by POWER BEAN
  • Replies 385
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jaki akumulator pasował by do cm.050 bez blowbacka ?? http://www.taiwangun...od-version.html

Do tej repliki zalecamy akumulatro PB-026 1400mAh 20C 7.4V

Witam. Mam pytanie czy macie w asortymęcie akumulator 11,1 ponad 20C który wejdzie do An/peq 15, czyli 7,2cm X6,5cm X2cm

Mamy akumulator PB-014, powinien pasować do AN/PEQ, producent podaje że jest 2mm grubszy niż Twoje maksymalne wymiary ale w przyszłym tygodniu dojdzie do nas dostawa i wtedy osobiście go wymierzę.

Posted

Ja proszę o akumulator do cm 045. Dobrze by było, gdyby był dużej pojemności.

Podaj więcej szczegółów na temat repliki, ile fps'ow, jaka sprężyna

A znalazłby się Li-Po stick do ASK 204p 11,1 i minimum 20c??

Stock? Jaka sprężyna?

Posted

kupilem sig sauer 556 holo king arms bez baterii, na co to 'jeździ'? poza tym, mam powerbeanmajor i ni chu nie wiem jak to obsłużyc, kiedy to ładuje, kiedy nie, jak i po co? i w ogóle, gdzie instrukcja, nadziew mi wcisniety, niby ma byc automatycznie i co dalej?

Posted

Pełen stock, prócz gumki hop up. Pod deklem jest naprawdę dużo miejsca, stąd proszę o pojemną propozycję.

http://www.taiwangun.../cm-045-cm.html

Jeśli jest sporo miejsca to myślę że akumulator POWER BEAN PB-026 1400mAh 7.4V 20C powinien być wystarczający

Na razie stock. Choć w najbliższej przyszłości wymiana na SP120/130 + Bore Up...

To samo co u kolegi powyżej PB-026, 11.1V o większej pojemności będzie ciężko wsadzić, ale do końca pazdziernika będziemy mieć nową ofertę akumulatorów, w tym LiFe, i taki stick o przekroju walca pojemności 1300mAh 25C 9.6V mógłby być dla Ciebie dobrym i elastycznym rozwiązaniem

Witam,

Nie dawno kupiłem replikę firmy PJ taką jak ta http://www.taiwangun...pj16a3-p-j.html

Od razu zainwestowałem w Tuning. Sprężyna 140, mocniejszy silnik, prec lufa i kilka drobniejszych części.

Obecnie M16 generuje stabilne 520fps. Jaki akumulator typu LiPo bez problemu takie osiągi udźwignie i jeszcze da trochę rofu?

Rozumiem że akumulator chowasz w stałej kolbie? Jeśli tak, to miejsca masz pod dodatkiem. Sprężyna 140 i 520 FPS potrzebuje już 11.1V. Jeśli chcesz mieć kosiarkę to warto wybrać minimum 2000 mAh 25C. Jeśli możesz się wstrzymać 2-3 tygodnie z zakupem to będziemy mieć w ofercie LiPo 2600 mAh 11.1V 25C, wydajność prądowa na poziomie 65A powinna zrobić robotę. Jeśli chcesz kupić akumulator od razu to polecam Ci POWER BEAN 2200mAh 11.1V 25C [PB-018]

kupilem sig sauer 556 holo king arms bez baterii, na co to 'jeździ'? poza tym, mam powerbeanmajor i ni chu nie wiem jak to obsłużyc, kiedy to ładuje, kiedy nie, jak i po co? i w ogóle, gdzie instrukcja, nadziew mi wcisniety, niby ma byc automatycznie i co dalej?

Do niedzieli zamieścimy video instrukcję do POWER BEAN MAJOR, ale powiedz z czym masz problem (tylko proszę wyraznie, bo z tego co napisałeś nie wiele zrozumiałem) to pomogę Ci od razu.

Jeśli chodzi o akumulator powiedz jaki był standardowo i gdzie się znajduje (front grip czy kolba), nie mieliśmy SIG SAUER'a na warsztacie więc potrzebujemy więcej danych, dobrze abyś podał jakie maksymalne wymiary może mieć akumulator.

Posted

Dzięki wielkie ;) Tak też myślałem że minimum 2000mAh da rade ;) Jak już będziecie mieć w swojej ofercie Lipo 11.1V 2600mAh 25C :) Możecie mi dać znać na mojego maila Mongi3040@o2.pl :) Bardzo będę za to wdzięczny ;)

Pozdrawiam :)

Posted (edited)

Jaka bateria będzie pasować do AUG A4 http://zbrojownia.li...products_id=871

i czy PowerBEAN - CAPTAIN będzie dobrą ładowarką dla początkującego.

Do Steyer'a polecam akumulator POWER BEAN PB-013 1300mAh 7.4V 15C lub coś mocniejszego czyli PB-029 7.4V 2200mAh 25C. Tak, ładowarka Captain będzie w sam raz dla początkującego użytkownika.

Jaka bateria będzie najodpowiedniejsza do CM.040 w stocku?

POWER BEAN PB-026 7.4V 1400mAh 20C

Dzięki wielkie :icon_wink: Tak też myślałem że minimum 2000mAh da rade :icon_wink: Jak już będziecie mieć w swojej ofercie Lipo 11.1V 2600mAh 25C :icon_smile: Możecie mi dać znać na mojego maila Mongi3040@o2.pl :icon_smile: Bardzo będę za to wdzięczny :icon_wink:

Pozdrawiam :icon_smile:

Oczywiście! Poinformujemy Cię jak nowa dostawa będzie już u nas :icon_smile:

Edited by POWER BEAN
Posted

Jeśli jest sporo miejsca to myślę że akumulator POWER BEAN PB-026 1400mAh 7.4V 20C powinien być wystarczający

To samo co u kolegi powyżej PB-026, 11.1V o większej pojemności będzie ciężko wsadzić, ale do końca pazdziernika będziemy mieć nową ofertę akumulatorów, w tym LiFe, i taki stick o przekroju walca pojemności 1300mAh 25C 9.6V mógłby być dla Ciebie dobrym i elastycznym rozwiązaniem

Rozumiem że akumulator chowasz w stałej kolbie? Jeśli tak, to miejsca masz pod dodatkiem. Sprężyna 140 i 520 FPS potrzebuje już 11.1V. Jeśli chcesz mieć kosiarkę to warto wybrać minimum 2000 mAh 25C. Jeśli możesz się wstrzymać 2-3 tygodnie z zakupem to będziemy mieć w ofercie LiPo 2600 mAh 11.1V 25C, wydajność prądowa na poziomie 65A powinna zrobić robotę. Jeśli chcesz kupić akumulator od razu to polecam Ci POWER BEAN 2200mAh 11.1V 25C [PB-018]

Do niedzieli zamieścimy video instrukcję do POWER BEAN MAJOR, ale powiedz z czym masz problem (tylko proszę wyraznie, bo z tego co napisałeś nie wiele zrozumiałem) to pomogę Ci od razu.

Jeśli chodzi o akumulator powiedz jaki był standardowo i gdzie się znajduje (front grip czy kolba), nie mieliśmy SIG SAUER'a na warsztacie więc potrzebujemy więcej danych, dobrze abyś podał jakie maksymalne wymiary może mieć akumulator.

nie wiem, w którym momencie ładowarka ładuje, czy ma migac, czy nie migać? jak włączyć automatyczne ładowanie? nie mam wiedzy na temat przeliczania pojemności na czas i prąd ładowania, /ani mi się tego robić nie chce/,

jak sprawdzić czy bateria jest naładowana i ile ma prądu?

producent pakuje sig,a bez baterii, w instrukcji jest rycina przedstawiajaca baterię, która juz 'na oko' nie pasuje, i nikt tego karabinu nie mial na warsztacie, załamka totalna, skad ja mam wiedziec, ile miejsc jest na baterie w łożu przednim po zmaknieciu go? kogo tam zamknę, żeby mi to pomierzył?

Posted

nie wiem, w którym momencie ładowarka ładuje, czy ma migac, czy nie migać? jak włączyć automatyczne ładowanie? nie mam wiedzy na temat przeliczania pojemności na czas i prąd ładowania, /ani mi się tego robić nie chce/,

jak sprawdzić czy bateria jest naładowana i ile ma prądu?

producent pakuje sig,a bez baterii, w instrukcji jest rycina przedstawiajaca baterię, która juz 'na oko' nie pasuje, i nikt tego karabinu nie mial na warsztacie, załamka totalna, skad ja mam wiedziec, ile miejsc jest na baterie w łożu przednim po zmaknieciu go? kogo tam zamknę, żeby mi to pomierzył?

Zacznijmy od tego jaki masz akumulator, to kluczowa kwestia?

Spróbuj pomierzyć łoże przednie, może wsadzić tam coś o prostokątnych kształtach i sprawdzić o ile to co włożyłeś na przymiarkę jest za małe lub za duże, odjąć kilka milimetrów bezpiecznego zapasu i podać tutaj te wymiary. Bez tego nie jestem w stanie Ci pomóc dobrać odpowiedniego akumulatora.

Posted

Chciałbym się doradzić. Jaki akumulator polecacie do przedniego łoża M4 RIS. Chodzi mi konkretnie o ASR104 z mosfetem we froncie.

Chciałbym aku o przyzwoitej pojemności, C, woltażu 7,4V.

Parametry repliki to:

- sprężyna SP120

- tłok z metalowymi zębami SHS

- silnik High Torque SHS

- mosfet

- kable niskooporowe 1,5mm^2

Posted

Chciałbym się doradzić. Jaki akumulator polecacie do przedniego łoża M4 RIS. Chodzi mi konkretnie o ASR104 z mosfetem we froncie.

Chciałbym aku o przyzwoitej pojemności, C, woltażu 7,4V.

Parametry repliki to:

- sprężyna SP120

- tłok z metalowymi zębami SHS

- silnik High Torque SHS

- mosfet

- kable niskooporowe 1,5mm^2

Napisz jeszcze jakiego używasz obecnie akumulatora (jakie ogniwa, w jakim układzie, jakie napięcie) oraz jaki mosfet.

Posted

Apropos tej cymki 45: batka podana przez Power Beana jak najbardziej pasuje, ale jeśli byłby za mały woltaż i chciałbyś coś z jednym ogniwem więcej to szukaj pakietów o wymiarach zbliżonych do tego: 163 x 20 x 15 mm - ja mam coś takiego, na szerokość i wysokość batka mieści się ledwo ledwie (ale bez ściskania baterii), na długość jeszcze z 2 cm się zmieszczą.