Karol93 Posted October 6, 2012 Report Posted October 6, 2012 Chcesz wyjac ja i np. wymienic gumke czy poprostu wyregulowac? Jesli wyregulowac to zamek odciagasz i masz tam takie cos ruchome to przesuwania. Quote
sanczopanczo Posted October 6, 2012 Author Report Posted October 6, 2012 Chcesz wyjac ja i np. wymienic gumke czy poprostu wyregulowac? Jesli wyregulowac to zamek odciagasz i masz tam takie cos ruchome to przesuwania. Wymienić. Na tyle ogarniam jak się ją reguluje... :D Quote
14100715 Posted October 6, 2012 Report Posted October 6, 2012 Podejrzewam, że tak jak w cm.048. 1. Ściągasz szczerbinkę (naciskasz w dół i posuwasz w stronę kolby) i blaszkę pod nią. 2. Wykręcasz śrubkę która będzie widoczna pod spodem (radzę ją odkręcić, ale tak, żeby została w gwincie- wygodniejsze) 3. Dla wygody ściągasz pokrywę zamka i demontujesz suwadło. 4. Odkręcasz 2 śrubki przy komorze HU i dyszy. 5. Ściągasz chwyt pistoletowy (czy jak to się tam zwie- przy spuście). 6. Odkręcasz śrubkę selektora i go demontujesz. 7. Wybijasz kołek na łączeniu korpusu z przodem (pod szczerbinką, tuż przy dolnym drewnie) 8. Wysuwasz cały przód. Gotowe, masz dostęp do komory. Mam nadzieję, że pomogłem. PS. Możliwe, że o czymś zapomniałem, ale myślę, że sobie poradzisz. Quote
Attero Posted October 6, 2012 Report Posted October 6, 2012 (edited) @UP kombinujesz jak koń pod górkę. 1. Zdejmij dekiel i wyciągnij suwadło. 2. Wyciągnij klocek znajdujący się przed komorą HU 3. Odkręć chwyt pistoletowy i selektor. 4. Przestaw hopa na maksa i przeciągnij komorę w stronę lufy. 5. Wyjmij gearbox. 6. Odkręć śrubki przy komorze. 7. Wyciągnij lufę z komory i wyciągnij ją przez lufę zewnętrzną, a komorę od góry. Tadam. Edited October 6, 2012 by Attero Quote
Grimus23 Posted October 6, 2012 Report Posted October 6, 2012 @Attero Czyli takie mocowanie Hop - up występuje we wszystkich cymach od 04x w górę ? Quote
SirHawk Posted October 6, 2012 Report Posted October 6, 2012 Na c**j wyciągać gearbox?! - Zdejmujesz dekiel i wyciągasz suwadło - Odkręcasz śrubki trzymające komorę w lufie - Wybijasz pin blokujący lufę w podstawie szczerbinki - Wyciągasz lufę. Quote
Dread Posted October 6, 2012 Report Posted October 6, 2012 Tak jak SirHawk pisze, tylko trzeba jeszcze wykręcić małą śrubkę pod szczerbinką. Nie w każdej Cymie jest ona dokręcona, ale trzeba mieć ją na uwadze. Quote
SirHawk Posted October 6, 2012 Report Posted October 6, 2012 Wykręcić i wyrzucić tą śrubkę imbusową, jest zbędna właściwie (przynajmniej u mnie, w zwyczajnej CM 048). Quote
Recommended Posts