sarnuch Posted September 30, 2012 Report Posted September 30, 2012 Koledzy forumowicze, jak w temacie; gdzie można zrobić w Warszawie dobry grawer / oznaczenia repliki? Chciałbym również spytać jak sprawa wygląda ze strony formalnej. Pozdrawiam! ;) Quote
Pietracha Posted September 30, 2012 Report Posted September 30, 2012 Grawerowałem laserowo napis okolicznościowy w rękojeści noża. Nie jest to co prawda to samo, co grawer na korpusie repliki, ale może pójdziesz tym tropem. Firma Kray-Grey. Mają sporą sieć punktów w Warszawie, ale chyba tylko na Wąwozowej grawerują. Nie miałem gotowego pliku z napisem, ale obsługująca mnie pani na poczekaniu zrobiła obraz rękojeści (na kserokopiarce), stworzyła napis, przekształciła go na rysunek wektorowy i znosiła dzielnie moje marudzenie co do typu i rozmiaru czcionki oraz umiejscowienia samego tekstu na rękojeści itp. Większość firm, do których wysłałem mailowo zapytanie w sprawie graweru doliczała jakąś niewielką kwotę za wykonanie projektu/rysunku wektorowego. Tutaj miałem to gratis a za usługę zapłaciłem chyba 40 zł jeśli dobrze pamiętam (gdy cena w innych firmach wahała się od 43 do nawet 60 zł). Sam zastanawiam się czy nie udać się do nich jeszcze raz z zamkiem z mojej repliki pistoletu. Quote
sarnuch Posted October 1, 2012 Author Report Posted October 1, 2012 Grawerowałem laserowo napis okolicznościowy w rękojeści noża. Nie jest to co prawda to samo, co grawer na korpusie repliki, ale może pójdziesz tym tropem. Firma Kray-Grey. Mają sporą sieć punktów w Warszawie, ale chyba tylko na Wąwozowej grawerują. Nie miałem gotowego pliku z napisem, ale obsługująca mnie pani na poczekaniu zrobiła obraz rękojeści (na kserokopiarce), stworzyła napis, przekształciła go na rysunek wektorowy i znosiła dzielnie moje marudzenie co do typu i rozmiaru czcionki oraz umiejscowienia samego tekstu na rękojeści itp. Większość firm, do których wysłałem mailowo zapytanie w sprawie graweru doliczała jakąś niewielką kwotę za wykonanie projektu/rysunku wektorowego. Tutaj miałem to gratis a za usługę zapłaciłem chyba 40 zł jeśli dobrze pamiętam (gdy cena w innych firmach wahała się od 43 do nawet 60 zł). Sam zastanawiam się czy nie udać się do nich jeszcze raz z zamkiem z mojej repliki pistoletu. Dziękuję bardzo! ;) Quote
Recommended Posts