Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Otóż mam tytułową replike i problem polega na tym, że podczas naciskania spustu silnik nie daje rady naciągnąć tłoka. Pewna grupa asg poleciła żebym wymienił silnik więc tak też zrobiłem ale problem nie zniknął . I jeszcze nowy silnik nie mieści się w rączce (chyba że na mocny upych) i niewiem dlaczego (silnik SHS podstawowy), jak rozkręcałem GB (v.2) to części były w niezłym stanie.

Posted

A sprawdzałeś na innej, sprawdzonej na 100% baterii? Jak silnik ciasno wchodzi to możesz sobie wypiłować okrągłym pilnikiem w chwycie kanaliki na kable, bo to one najczęściej przeszkadzają w swobodnym osadzeniu silnika.

Posted

Na moje to jest ewidentna wina złego wypodkładkowania gb, grzebałeś coś w niej ? Ewentualnie spróbuj dokręcić silnik chyba że już to robiłeś to pozostaje tylko otwierać gb, miałem ten sam problem w swojej emce ostatnio także wiem co mówię

Posted

No i skoro musisz wepchnąć silnik do chwytu, to może po prostu zbyt głęboko go tam usadawiasz? Bo jak chodzi luźno, sprężyna i śrubka regulacyjna spełnia swoje zadanie, a jak jest za ciasno to wiesz. Upchniesz silnik za głęboko, sprężyna nie ma tyle pary żeby odbić silnik w stronę śruby i nic z tego nie będzie.

Posted

Nie wiem jak to w twoim przypadku wygląda, ale ja u siebie miałem to samo niby wszystko w gb ok, jak sprawdzałem to po drodzę spalił mi sie silnik g&p i miałem do dyspozycji tylko silnik pj i boyi z tym że wydawało mi sie to podejrzane ponieważ połowa gb była identyczna jak w boyce gdzie silnik to spokojnie ciągnął jedyne co to miałem sprężyne słabszą, także radził bym dokładnie sprawdzić podkładki łożyska i tłok. A jak nie wiesz co z tym tłokiem to robisz tak, czyścisz całego gb ze smaru tłok tak samo, wywalasz wszystko ze środka ( styki mogą zostać) wkładasz tłok przez dziure od cylindra ( w zamknięty gb oczywiście ) i po prostu przechylasz w jedną i drugą stronę, jak tłok będzie chodził swobodnie to wszystko ok jak będzie łapał jakiś straszny opór to prawdopodobnie masz winowajcę. Powiedz mi tylko od czego to się zaczeło ? wymieniałeś coś czy po prostu z dnia na dzień przestała strzelać ?