Sielny Posted May 2, 2005 Report Posted May 2, 2005 Witam. Jestem jeszcze świeżym użytkownikiem AEG'a i chchiałbym zapytać jak postępować w przypadku zacięcia kulek w lufie precyzyjnej/stockowej? Co robić aby usunąc zacięcie? Jak usunąć zaciętą kulkę/kulki z lufy aby niczego nie uszkodzić? Pozdrawiam.
Pikace Posted May 2, 2005 Report Posted May 2, 2005 Moze Sielny kupil AEGa bez instrukcji obslugi? :P Wyjac magazynek (mozna tez ustawic hop-up na miniumum na wszelki wypadek) i za pomoca wyciora (z jednej strony ma taka specjalna koncowke "scieta" pod katem) wypchnac zacieta kulke (lub kulki) z powrotem przez dysze dolotowa. Wyjatkowa wygode maja w podobnej sytuacji uzytkownicy AUGa, ktory moga lufe bardzo latwo zdemontowac...
Ritter Posted May 2, 2005 Report Posted May 2, 2005 Właśnie wczoraj włożyłem zapiaszczony magazynek i pozbawiłem się głównej broni na czas strzelanki (nic to, z gaziakiem też się fajnie biega). W takim wypadku radzę dodatkowo przed operacją prysnąć do środka trochę smaru silikonowego. Dla zmniejszenia tarcia oczywiście. Kwarc może chyba porysować mosiężną lufę. -
Recommended Posts