fusi Posted September 25, 2012 Report Posted September 25, 2012 (edited) Witajcie :icon_smile: Napisałem do miejscowego serwisanta ( polecanego ) i odpisał mi tak: Jeśli nie będzie potrzeby wymiany podzespołów, złożenie na nowo gearboxa z wymianą smarów i testami powininno zamknąć się w 50zł.Wymiana kabli o ile styki są w porządku to dodatkowy koszt 30zł w tym już są przewody, wsuwki itp. Jeśli masz przewody i styki w przyzwoitym stanie można zamiast wymiany przewodów (też w cenie 30zł) zamontować mosfet, który da efekt podobny do wymiany kabli, a dodatkowo zapobiegnie wypalaniu się styków. Jak myślicie to dobra cena za takie sprawdzenie i serwis czy zbyt wygurowana?? :icon_smile: Edited September 25, 2012 by fusi
Nitro Posted September 25, 2012 Report Posted September 25, 2012 Witajcie :icon_smile: Napisałem do miejscowego serwisanta ( polecanego ) i odpisał mi tak: Jak myślicie to dobra cena za takie sprawdzenie i serwis czy zbyt wygurowana?? :icon_smile: Jak na moje,to nie jest to wygórowana cena,jeżeli nie jest to po znajomości.Jednak polecam wysłać do AnR'a lub innego serwisanta polecanego z forum.Zapłacisz ciut więcej,ale masz porządnie zrobioną replikę.
OFF Posted September 25, 2012 Report Posted September 25, 2012 Nie za dużo sobie liczy za te kable? Wiesz,ja parę lat temu w Taiwangun właśnie płaciłem jakoś 40-50zł za przegląd GB itd. ,jeśli masz to na miejscu i nie musisz płacić za przesyłkę to ja bym się skusił.
LogaN Posted September 25, 2012 Report Posted September 25, 2012 A można wiedzieć co to za serwisant? Bo w naszej okolicy znam tylko dwóch, którzy jak najbardziej znają się na tym co robią :).
Nitro Posted September 25, 2012 Report Posted September 25, 2012 (edited) Nie za dużo sobie liczy za te kable? Wiesz,ja parę lat temu w Taiwangun właśnie płaciłem jakoś 40-50zł za przegląd GB itd. ,jeśli masz to na miejscu i nie musisz płacić za przesyłkę to ja bym się skusił. Zależy od tego co to za kable.Za dobre modelarskie 1.5mm na allegro zapłacisz 15zł metr(za parę),do tego wysyłka jakieś 5 zł i robocizna 10.Jak na moje to nie dużo. Edited September 25, 2012 by nicknitro
fusi Posted September 25, 2012 Author Report Posted September 25, 2012 Logan na pewno wiesz kto mieszka w Ustroniu :D :D Dobra w takim razie do zamknięcia :)
LogaN Posted September 25, 2012 Report Posted September 25, 2012 Domyślam się, że o Maca Ci chodzi. Choć mi osobiście pomagał głównie Hazo, to o umiejętnościach Maca słyszałem wiele pozytywnych opinii więc uważam, że można mu zaufać :).
Recommended Posts