trzyczternascie Posted September 24, 2012 Report Posted September 24, 2012 Witajcie,sprawa dosc pilna i wyglada tak.Kolega chcialby z nami pograc,ale nie ma kaski na sprzet.Na szczescie ma urodziny za kilka dni i chcemy mu kupic strzelbe.Po wstepnej lekturze artykułow na forum doszlismy do wniosku ze wlasnie strzelba sprezynowa bedzie idalna.Niestety nie wiemy jaki model a czasu na przeszukiwania forum nie mamy za duzo.Wiec prosze doradzcie,jaki model tak do 250 pln bylby dobry.Fajnie jakby mial troche metalowych czesci.Aha i czy sa modele sprezynowe które strzelają wiecej niż jedna kulką? Z góry dziękuje za odpowiedzi Quote
marcin28 Posted September 24, 2012 Report Posted September 24, 2012 Shotgun Long 003 firmy AGM jest bardzo dobry na pierwszą replikę: http://www.taiwangun...ng-003-agm.html Większość jest wykonana z ABS ale ma także sporo części metalowych. Mam go sam i uważam, że jest to bardzo dobra replika na start. Są shotguny strzelające kilkoma kulkami na raz, ale to chyba nie jest dobry pomysł, bo kulki będą miały różną siłę i będzie niecelny... Co do wyboru to najlepiej przejechać się do jakiegoś sklepu z replikami i tam popatrzeć co mają. Quote
Atlas609 Posted September 24, 2012 Report Posted September 24, 2012 Jak kolega jeszcze z wami nei grał to tak jak Marcin pisze shotgun AGM będzie dobry. Jeżeli już z wami grał i wie, że się mu to spodoba to może warto dać mu w prezencie kaske a on trochę dozbiera i będzie mógł kupić elektryka. Tak czy siak jak będzie grał pierwszy raz to z ogólnych opini wynika, ze 003 będzie dobry. Quote
arend Posted September 24, 2012 Report Posted September 24, 2012 A Marcin28 to choć raz miał w ręku taką pompkę. Chyba nie , bo jakby miał to by bzdur nie pisał. Przewagą AGM003 nad klonami M56DE jest tylko zasięg. Obie są mocno plasticzane, acz moim zdaniem klony M56 są ładniej i estetyczniej wykonane. Szanse na trafienie celu sylwetkowego na odległości do 25m są podobne, Raczej z przewagą na M56 z racji strzelania trzema kulkami. Trzyczternaście wpisz w szukajkę "M56 DE" a wyskoczy Ci kilkanaście odnośników do tej pompki. Quote
kovoko Posted September 24, 2012 Report Posted September 24, 2012 Ja polecam AGM003! Sam miałem i powiem, że jest idealną i niedrogą repliką na start. Quote
trzyczternascie Posted September 24, 2012 Author Report Posted September 24, 2012 Dzieki bardzo:) kolega grał juz z nami w asg,wlasciwie to przesiedlismy sie z paintballa i bardzo sie z tego cieszymy:D.juz googlam podany model. Quote
Stilgar Posted September 24, 2012 Report Posted September 24, 2012 Hmm sam ci polecę AGM003 ale tylko ze względu na to, że go posiadam i mogę conieco napisać :) Jeśli już macie taką oto sumkę to zamiast pompki zawsze możecie uzbierac dodatkowe 100zł i kupic mu cm028 :) Ale wracając do tematu. Polecam 003 ze względu na niską cenę i dobre wykonanie, strzela umnie od przeszło 2 miesięcy i jest wszystko pięknie, za taką cenę to tylko pomarzyć można :) Kulką mogę trafić cel jakiś 20-30metrów, strzela pojedynczo, nie wystrzelisz z niego mase kulek więc jest fajny :) Niby plastik, cena niektorych moze odstraszyc bo jest niska ale ja polecam właśnie ze względu na nią. http://www.taiwangun.com/shotguny/shotgun-long-003-agm.html Dodatkowo 3magi ;) Quote
Recommended Posts