Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, mam problem z repliką gdyż nie pobiera większości kulek z magazynku. Czasem pluje (wytacza się kulka) a czasem sieje nie wiadomo gdzie. Problem wystąpił po rozebraniu i założeniu zielonej gumki G&G. Replika wydaje się inaczej pracować no i nie strzela tak jak powinna. Co to może być? Gearbox nie był rozbierany w żaden sposób.

Posted

Gumka może być krzywo założona i kulki mogą blokować się w środku. Brat ma zielonego G&G w SWD A&K i tam śmiga bez problemów. Może być też tak, że kołnierz gumki (tu gdzie kulki wlatują z magazynka do gumki) jest na tyle szeroki, że nie przytrzymuje kulki. Miałem tak z gumką Guardera w MP5 cm.041. Raz strzelała dwoma kulkami, raz kulki się wytaczały a innym razem strzelał dobrze i daleko. Na to pomogła wymiana w moim przypadku na czarną Systemę. Musisz rozebrać komorę jeszcze raz i poskładać ją z hirurgiczną precyzją.

Posted

Nic zakładam stocka zobacze co się stanie jak bedzie dobrze założę drugą G&G bo kupiłem dwie, jedną do mp5 drugą do auga. Natomiast w G36K zielona G&G działa mi super.

Jak będzie źle to nie wiem.

No właśnie tak to wygląda , strzela dwoma , raz dobrze raz źle raz w ogole raz się wytacza...

Posted

To może być to co pisałem z lekko większą średnicą otworu wlotowego gumki, i najprawdopodobniej to będzie przyczyną. Sprawdz jak jest na stockowej albo na drugiej G&G. Możesz też sprawdzić to zakładając hop-up na lufę i wkładając kulkę do gumki, powinna lekko się przytrzymać przy wkładaniu, a dopiero po popchnięciu wytoczyć się przez lufę. Wtedy będzie poprawnie.

Posted

Wygląda na to że na stocku jest dobrze. Czy jest sens zakładać tą drugą G&G na próbę? Wyglądają identycznie. No a kolega chciał żeby ta piątka nieco lepiej strzelała.

Posted

Spróbuj na drugiej G&G, jeśli będzie źle to zmienisz na stock. Zawsze jest szansa, że na tej drugiej G&G będzie dobrze a i zasięg się podniesie :) Przykładowo w moim MP5 jak zmieniłem stock na Systemę to zasięg wzrósł o 4 - 5m.