Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Będąc osobą od dawna urzeczoną urodą Beretty 92 i jej pochodnych, przymierzam się do zakupu swojej pierwszej gazowej repliki. Od konstrukcji oczekuję jak największego realizmu (full metal, blow-back obowiązkowe, jedynie oryginalnych oznaczeń nie wymagam) i niezawodności. Gaziak będzie używany sporadycznie, do podwórkowego gromienia pustych puszek. Kwota jaką chcę przeznaczyć na nową zabawkę oscyluje w granicach 500 zł.

Będę wdzięczny za każdą przedstawioną propozycję (popartą merytorycznymi argumentami przemawiającymi za jej wyborem) :smile: .

Posted

Takiej klamki nima. Jest niby KJW, w miarę fajna mechanicznie ale wykonanie jest echem, średnie. Jest TM, spełnia założenia ale z koli nie jest metalowe. Jest SG które jest metalowe i niebrzydkie ale nie nadaje się do uzytku z racji awaryjności i jakości materiałów...

Posted

SG odpada, wydanie ok. 600 złotych za podpicowane zewnętrznie WE definitywnie nie będzie biznesem mojego życia ;). TM (nowe, bo tylko takie mnie interesują) jest obecnie praktycznie nie do dostania w Polsce. Zastanawia mnie sprawa awaryjności Berettek KJW w porównaniu z WE.

Zostaje jeszcze KSC, o którym mało wiem, więc jeśli byłbyś w stanie mi coś o nim napisać, byłbym wdzięczny.

Posted

KSC tragiczne nie są ale jak zdechnie- części nie dostaniesz nigdzie.

O TM nowej w Polsce zapomnij. Nima i szybko nie będzie. No i skoro nowa to nie 500zł. Ale za 300-400zł maks dorwiesz uzywkę w świetnym stanie, trzeba tylko upolować. No ale dla TM to musisz odpuścić wymóg metalu a sam go napisałeś. A na konwersję to już piniondzów nie wystarczy w granicach 500zł.

Posted

Boję się używek, ponieważ nie mam doświadczenia jeśli chodzi o gaziaki i nie chcę przypadkiem wpakować się w jakieś gówno.

O KSC w Polsce w najbliższym czasie także będzie trudno (wysłałem kilka zapytań do sklepów, podobno z dostępnością KSC są problemy).

Jedyną osiągalną dla mnie w tym momencie repliką pozostaje KJW, więc stąd moje kolejne pytanie: czy warto wydać na tą klamkę 400 zł, czy będzie na tyle niezawodna żeby przetrwać sporadyczną zabawę w ogródku i rzadkie wypady na strzelanki? A może lepiej wstrzymać się na czas nieokreślony, uzbierać więcej pieniędzy i poczekać na dostępność TM i KSC?