Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Większość z nich niestety nie nosi hełmów. Czy to wynika z czegoś konkretnego?

Poza tym - część z tych zdjęć nie jest najnowsza i znaczna częsć helmów to PASGT, czy tak nadal jest?

Edited by ghost666
Posted

Po prostu kup taki jaki chcesz i jaki Ci się podoba,w końcu robisz się na PMC,więc sam sobie możesz dobrać sprzęt według swojego uznania. Ja np. kupiłem kopię hełmu Fast Jump z Ops-Core,ale mam też jeszcze MICH 2000 na wszelki wypadek. Chociaż używam ich czasem tylko do budynków,przeważnie to czapka z daszkiem.

Posted

Fast Jump to lekki kask i nie ma żadnych balistycznych właściwości

No tak,ale chroni przed uderzeniami. Ja tylko sugerowałem kupno dowolnego kasku jaki spodoba się autorowi tematu.

Posted

Pytanie jest o hełm, dlatego o tym mówię ;) Bo często ludzie traktują Fast Jumpa jako hełm, co jest równym stwierdzeniem jak nazwanie hełmem kasku Pro-Tec'a ;)

Posted

Odbiegacie od tematu i się czepiacie co niektórzy. Takie czepianie jest zbędne bo tematem jest pytanie w jakich hełmach najczęściej biega PMC, hełm, na myśli miał "twardą ochronę głowy".

Tak więc wydaje mi się że najwygodniejszą opcją będzie podany wyżej przez OFF'a fast a raczej jego kopia (chyba że stać Cię na kontraktowy) jest lekki i dość wygodny..

Najwygodniejszą opcją jednak będzie zdecydowanie czapka/kapelusz ;)

Posted
Najwygodniejszą opcją jednak będzie zdecydowanie czapka/kapelusz :icon_wink:

Lubię mieć coś na głowie, bo zdarza się mi w coś rąbnąć ;). W takim razie wybór padnie na któryś hełm z rodziny MICH.

Posted

Pytanie jest o hełm, dlatego o tym mówię :icon_wink: Bo często ludzie traktują Fast Jumpa jako hełm, co jest równym stwierdzeniem jak nazwanie hełmem kasku Pro-Tec'a :icon_wink:

Ok,dzięki. Nie wiedziałem :) W opisie na stronach (odnośnie replik/kopii) są jako "hełmy" . Mea culpa ;)

Posted

Zajcev, ta czapka jest strasznie brzydka :icon_razz: i nawet naszycie taktycznych rzepów nie pomoże :icon_razz:. A co do hełmu to chyba MICH 2001 od volvera (o ile uda mi się z nimi złapać kontakt).

Volver nie produkuje replik hełmów już od dłuuuuuuuuuuugiego czasu. Pozostaje rynek wtórny. A ostatnio chyba nawet parę sztuk się pojawiło tu i ówdzie, jeśli mnie pamięć nie myli.

Posted

Volver nie produkuje replik hełmów już od dłuuuuuuuuuuugiego czasu. Pozostaje rynek wtórny. A ostatnio chyba nawet parę sztuk się pojawiło tu i ówdzie, jeśli mnie pamięć nie myli.

Dzięki za info. Strona nadal wisi i myślałem że nadal działają. Szkoda :(