Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

z racji tego, że zbliża się zima, zastanawiam się nad kupnem sprężynowej repliki karabinu snajperskiego, ale chciałbym, żeby to była replika na lata, więc chciałbym się poradzić. Interesuje mnie replika z zamkiem czterotaktowym (dobrze by było, gdyby była wykonana z metalu). Wiem, że aby posiadanie repliki karabinu snajperskiego miało jakiś sens, trzeba na nią wyłożyć minimum 1500 zł... Ale na razie chcę się skupić na samym karabinie.

Która z tych replik wydaje się być dobra Waszym zdaniem?

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=3540&name=Classic_Army_-_M24_SOCOM_-_Civilian_Version

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_48&products_id=892&name=Tokyo_Marui_-_VSR-10_Pro_Sniper#!prettyPhoto

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=1268&name=UHC_-_Super_X9_SWAT

Ta ostatnia lekko zalatuje mi tandetą, a najlepsza wydaje się być ta od CA, ale proszę o Waszą opinię.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Posted

Pytasz o bazę czyli podstawę- w takim razie z wymienionych- tylko VSR. Jesli chcesz to rozwinę ale sądzę, że doczytasz do jutra :icon_biggrin:

Jeśli wiesz coś na ten temat, która replika nada się na tuning (bo chyba żadna nie spełnia norm 'bycia snajperką' w stocku :P), to proszę podziel się tym :)

Posted

VSR-10 tuning łatwy i przyjemny . Moim zdaniem najlepsza baza pod snajpe jaka może być. Części są łatwo dostępne więc luzik bież tm-a tuning do 500-600 fps i jesteś IMBA.

Posted (edited)

a może jakiś dragunov od a&k

No pewnie! Czemu nie? Przecież dragunov jest lepszy od vsr i w ogóle ma czterotaktowy zamek! Nie pisz jeśli masz zamiar pisać takie brednie. Zgodzę się tylko z tym, że swd nie jest najgorszy ale lepszą repliką jest vsr :icon_smile: Wiadomo, że swd da się przerobić do super osiągów i trzeba spędzić przy nim sporo czas a na jednym rozebraniu się nie skończy żeby to jakoś działało. Kolega podał nam jakie kryteria ma spełniać karabin. Poza tym jest więcej dedykowanych części do vsr. :icon_smile:

Edited by fusi
Posted

A co sądzicie o pierwszej podanej przeze mnie replice? Jakoś do niej jestem bardziej przekonany, bo jest wykonana z metalu, a ta VSR jest z tworzywa i waga 1900g mnie trochę odraża...

Posted

Z UHC nic nie zrobisz, bo o ile mi wiadomo nie ma do tego części tuningowych - odpada. W wyborze między M24 a VSR brałbym VSR, ponieważ jest do tego więcej części tuningowych i łatwiej dostępnych. Co do tego, że wykonane jest z metalu - VSR i tak wykosi M24, a skoro i tak będziesz tuningował (bo inaczej nie ma sensu kupowanie snajperki) to i tak bardziej opłacalny jest VSR, bo w stocku te karabiny są podobne, ale z tuningiem łatwiej w VSR ;) jak kolega wyżej powiedział :

2 pozostałe podane są do dupy w porównaniu z VSR.

Dziękuję.

;)

Posted

Jak z metalu? W M24 z metalu jest dokładnie to samo co w VSR, z tworzywa jest to samo co w VSR.

A dlaczego taka różnica w wadze między nimi? (1910g : 3690g)

Posted

Z dwóch powodów. Kolba w M24 CA jest jednolitym pełnym klocem tworzywa sztucznego. W VSR kolba jest "wydmuszką" z budową szkieletową tzn ścianki plus żebra wzmacniające wewnątrz. Po drugie- Lufa zew i komora zamkowa w VSR są cienkościenne skręcane do kupy. W M24 jest to jeden grubaśny odlew. Stąd różnica w masie.