Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Wybacz, ale choćbym chciał, nie wiem jak Ci uwierzyć, ja przy 185 cm noszę M ^^

żarty żartami, ale naprawdę jedynym wyjściem jest chińska rozmiarówka, szczególnie, jeżeli kobieta ma poniżej 170cm.

Wszystkie spodnie jakie kupuje to 32 pas, 34 nogawka; w Helikonie mam 29-31 i jest idealny. Nie wiem jak to jest z tą rozmiarówką.

Posted

To sport zdominowany przez facetów i chcę, żeby czuła się w nim choć trochę kobieco.

Ty chcesz. A ona? Bo Ciebie rozumiem - mieć u boku laskę, na widok której ślinią się Ci dominujący w airsofcie mężczyźni to jest coś ;)

A tak swoją drogą zainteresuj się skrótem IDF :) Kobiety w izraelskiej armii zachowują swoją kobiecość - może Cię zainspirują.

Posted (edited)

Ty chcesz. A ona? Bo Ciebie rozumiem - mieć u boku laskę, na widok której ślinią się Ci dominujący w airsofcie mężczyźni to jest coś :icon_wink:

A tak swoją drogą zainteresuj się skrótem IDF :icon_smile: Kobiety w izraelskiej armii zachowują swoją kobiecość - może Cię zainspirują.

Aw yiss :icon_wink: Zawsze można się pocieszyć, że wygląda się zjawiskowo :icon_biggrin:

Edited by sarnuch
Posted

Szczerze... opadły mi ręce...

Jantas, czytając Twoje wypowiedzi w tym temacie, jak i w tym sprzed kilku miesięcy, również dotyczącym kobiet w AS, mam wrażenie, że na siłę chcesz forsować swoją "jedyną i słuszną" wizję Pań w tym sporcie. Chwała Ci (bez ironii), że przedkładasz realizm/skuteczność nad look, fajnie, że lubisz, jak jest brudno (^^), ale przecież nie każda musi mieć takie podejście, prawda?

Posted (edited)

Wiesz co. Mam dla Ciebie rozwiązanie. Wejdź na airsoftphotos. Pooglądaj zdjęcia z kobietami. Jeśli jakaś wyda Ci się atrakcyjna w mundurze to określ dokładnie co ma na sobie i kup to swojej kobiecie. Oczywiście dobierając dokładnie rozmiar, dodatki, ochronę przeciwko czołganiu się w błocie :icon_wink:

P.S. Kurczaki... czemu ja się dziwię. Przecież podczas wyborów zdjęć do kalendarza maniaka jasno określono standardy kobiecości w airsofcie XD

Edzia: Lesio. Możliwe, że masz rację. Ale wkurzają mnie nowe laski tak cisnące na wygląd. I teksty właśnie o nie ubrudzeniu się w błocie, nie złamaniu paznokcia. Pomijam fakt, że do tej pory temat wyglądu kobiet na forum poruszany był przez męską cześć :icon_wink: I to Panowie (słowo klucz) pytają się o "seksi" strój dla swoich kobiet a nie same zainteresowane... Coś w tym musi jednak być :icon_wink: I potem przychodzą kobitki i myślą, że taki a nie inny wygląd jest właściwy :) No bo nieseksownych to nie wpuszczą ;)

Edited by Jantas
Posted

Edzia: Lesio. Możliwe, że masz rację. Ale wkurzają mnie nowe laski tak cisnące na wygląd. I teksty właśnie o nie ubrudzeniu się w błocie, nie złamaniu paznokcia. Pomijam fakt, że do tej pory to Panowie (słowo klucz) pytają się o "seksi" strój dla swoich kobiet a nie same zainteresowane... Coś w tym musi jednak być :icon_wink:

Laski cisną na wygląd.

Można dobrze wyglądać i mieć funkcjonalny mundur.

1/2 airsoftowców obwiesza się zbędnym szpejem by dobrze wyglądać.

Posted

I Ci obwieszeni szpejem, dobrze wyglądający airsoftowcy płci męskiej nazywani są "pedałami" i wyśmiewani z powodu dbałości o wygląd. A kobieta z takim samym podejściem jest oklaskiwana. Kolejny fantastyczny przykład równego traktowania graczy ;)

Skoro laski tak cisną na wygląd to pokaż mi założony przez kobietę na tym forum temat traktujący o "bosz... szukam podkreślającego figurę munduru, który podkreśli linię moich cycków". Z chęcią się zapoznam, bo jak na razie to "szukam mojej dziewczynie...".

Posted

Edzia: Lesio. Możliwe, że masz rację. Ale wkurzają mnie nowe laski tak cisnące na wygląd. I teksty właśnie o nie ubrudzeniu się w błocie, nie złamaniu paznokcia. Pomijam fakt, że do tej pory temat wyglądu kobiet na forum poruszany był przez męską cześć :icon_wink: I to Panowie (słowo klucz) pytają się o "seksi" strój dla swoich kobiet a nie same zainteresowane... Coś w tym musi jednak być :icon_wink: I potem przychodzą kobitki i myślą, że taki a nie inny wygląd jest właściwy :icon_smile: No bo nieseksownych to nie wpuszczą :icon_wink:

Z tym postem się zgadzam w większości. choć sam po swoim doświadczeniu wiem, że Panie mają opór przy zakładaniu flecka (bo wyrzygany), przy wuzecie (bo wieśniacki) i tak dalej, i tak dalej. nie oszukujmy się - facet też lubi, gdy jego kobieta dobrze wygląda, bo i ona się wtedy lepiej czuje, szczególnie, gdy to jej pierwsze strzelanki. po roku, jeżeli się utrzyma, to sama sobie kupi KZSa rozmiar 3 :D

1/2 airsoftowców obwiesza się zbędnym szpejem by dobrze wyglądać.

O wiele, wiele więcej. ;) tylko ciii, bo soldaty usłyszą.

Posted (edited)

Skoro laski tak cisną na wygląd to pokaż mi założony przez kobietę na tym forum temat traktujący o "bosz... szukam podkreślającego figurę munduru, który podkreśli linię moich cycków". Z chęcią się zapoznam, bo jak na razie to "szukam mojej dziewczynie...".

Czemu łączysz "ciśnięcie na wygląd" z wyobrażeniem stereotypowej blondyny tipsiary? Czy na co dzień kobieta nie "ciśnie na wygląd"? Czy nie chce być ładna? Sądzę, że kwestia czucia się dobrze samej ze sobą w nie ma w tym przypadku nic wspólnego z kimś kto mógłby zaczynać zdania od "bosz". Poza tym nadal poszukuję rozwiązań, które nie zamienią mojej dziewczyny w biegający po lesie zakamuflowany worek na ziemniaki. Tylko tyle, żadnych tipsów (ble) czy inkszych "o boszów".

Btw. Jantas, wychodzisz z założenia, że idealny facet powinien, jak u Sapkowskiego, pachnieć piwem, potem i koniem, skoro Ci dbający o wygląd to pedały?.

[edit.] Lesio, dla mnie Marpat wygląda jak sraczka. (A to w ramach nic nie wnoszącej do dyskusji ciekawostki.)

Edited by sarnuch
Posted

Może dlatego to łączę, bo widzę kobiety w airsofcie potrafiące wyglądać naprawdę kobieco w totalnie nie dopasowanych mundurach i widzę "tipsiary", które zawsze szukają dopasowanego a nawet w pewnych partiach ciała wybrakowanego odzienia (potem jest krzyk, że boli).

Dbanie o siebie na co dzień jest czymś innym niż dbanie o siebie w czasie strzelanki. Pewnie mam zbyt skrajne podejście do tych spraw (tak, tak - to pewnie kobieca zawiść ;)), ale czytające tego typu tematy Panie w swojej mądrości wybiorą trochę ode mnie i trochę od Was i znajdą złoty środek.

Poza tym nadal poszukuję rozwiązań, które nie zamienią mojej dziewczyny w biegający po lesie zakamuflowany worek na ziemniaki.

Już wiem, że Ty poszukujesz. A co ona na to? Daj jej do pooglądania fotki IDF. I sprawdź ten CP jak już jest parcie na multicam. Ewentualnie tak jak polecali użytkownicy powyżej - szycie na zamówienie pod konkretne wymiary/poprawki krawieckie.

Btw. Jantas, wychodzisz z założenia, że idealny facet powinien, jak u Sapkowskiego, pachnieć piwem, potem i koniem, skoro Ci dbający o wygląd to pedały?.

Określenie dbającego o wygląd faceta w as mianem "pedała" to nie mój wymysł ;) Mi się tam podoba jak gdzieniegdzie Panowie mają to i owo przyciasne ;) Dlatego rozumiem męskie poszukania złotego Graala dopasowanych do kształtów kobiet mundurów ;)

P.S. Zauważcie, że na widok kobiety mężczyźni miękną i niekiedy mają opory/wahają się chwilę przed oddaniem strzału. "Workowatość" i nie podkreślanie oczywistych cech ma na celu wyrównanie szans ;)

Posted (edited)

Dobrze powiedziane :icon_wink: Dziewczyny z IDF wyglądają bosko! Na pewno znajdzie się jakiś złoty środek.

P.S. Zauważcie, że na widok kobiety mężczyźni miękną i niekiedy mają opory/wahają się chwilę przed oddaniem strzału. "Workowatość" i nie podkreślanie oczywistych cech ma na celu wyrównanie szans :icon_wink:

Mogą nawet i twardnieć, no i mundur spełni i jedno i drugie zadanie :icon_wink:

Edited by sarnuch
Posted

IDF, o ile pamiętam, nosi się w oliwce.

Jedna z koleżanek tu na forum zachwalała pod damskie kształty francuskiego CCE.

W lokalnym środowisku mamy koleżankę, która świetnie wygląda w wz.93 - tylko koniecznie dobrze spiętym pasem (de facto pas WP, co na kategorie modowe przekłada się jako "dość szeroki"): od razu widać, że dziewczyna ma na czym usiąść, ma czym oddychać, i ma odpowiednio zaznaczoną talie pomiędzy.

U mnie w ekipie kilka pań nosi/nosiło DPMy, żadna się nie skarżyła, że źle wygląda - kwestia dobrania rozmiaru... o co w DPM nietrudno, bo to obwody w centymetrach, plus długość nogawki (w spodniach) i wzrost (koszula / kurtka). Ewentualnie DDPM.

Posted (edited)

Moja Pani (152 cm wzrostu, czyli krasnal) biega we Flecktarnie kontraktowym z ArmyWorld. Udało się dobrać rozmiar, a że ma "kobiece kształty", to wygląda w nim kobieco... :maniak_jezyk2:

Edited by Powała
Posted (edited)

Mniej poważnie - jeden z najładniejszych mundurów dla kobiety jakie widziałem (fotka z tegorocznego Bornego)

P8180189.jpg

A na poważnie - spora część kobiet dobrze wygląda w wz.93 - ale nie jakimś nowym bez ściągacza w bluzie wiszącym jak wór na ziemniaki tylko w wersji w kroju starego dobrego US-a. I oczywiście z porządnie dociągniętym pasem co kobiecą talię miło podkreśla.

Edited by Michal_g