Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4 vs M16 - KWA ( wady, zalety, kwestia wizualna? )

Recommended Posts

Posted

Zastanawiam się czy obydwa te modele różni tylko kwestia wizualna?

Co opowiada się za modelem M4, a co za M16.

Gdybyście to Wy mieli wybierać, na który model postawilibyście i dlaczego (uzasadnić).

Według moich odczuć to:

M4 - ergonomia, możliwość lepszego manewrowania w budynkach i ciasnych pomieszczeniach.

M16 - Kultowy design, dobra baza na parasnajperkę (mogę się mylić).

Guest extremateria
Posted

Z M16 możesz być Squad Designated Marksman.

Dla mnie M16 w wersji dla SDM właśnie. Można strzelać tylko pojedynczo, do tego Acog 4x32.

Lubię długie bronie, M16 to mój ideał jeśli chodzi o wygląd. Piękne jest.

Posted

Generalnie sam odpowiedziałeś sobie na pytanie :), Jedno długie ,drugie krótkie.Długość lufy z punktu widzenia airsoftowego ma minimalne znaczenie , no może oprócz tego ,że z repliki z długą lufą ,można wyciągnąć trochę więcej fps...

Co do wyboru ja jestem zwolennikiem średniej długości replik -coś właśnie jak M4/G36K , wygodniej się biega wychyla zza rogów,drzew itp

Posted (edited)

Mam M4 i M16. Bierz M16 - jest bardziej męskie :icon_lol: .A tak poważnie to zdecydowanie bardziej poręczne jest M4, ale M16 to M16 :icon_razz: kultowa broń...

Co do KWA to tutaj możesz być spokojny o wnętrzności, chociaż wygląd body, mnie osobiście, nie powala.

P.S. jak do M16 dołożysz RISy to wygląda już na prawdę dobrze i "bojowo"

Edited by matheews
Posted

Nic nowego zapewne nie wniosę. Sam niedawno kupowałem replikę i wybierałem spomiędzy M4 a M16. Ostatecznie wziąłem to drugie. M4 to przede wszystkim mobilność, jak sam powiedziałeś ergonomia. M16 jest dłuższe, ale mając wprawę poradzisz sobie niemal równie dobrze jak z M4. Jest ono dłuższe, ale i ma stałą kolbę (która przekonuje w ASG statyką i pojemnością) oraz kultowy design. Klasyka. Ja bym zrobił tak: Jak strzelasz się częściej w budynkach weź M4, jak w lasach itp. weź M16. Pozdrawiam i życzę udanego zakupu ;)