Reegz Posted September 2, 2012 Report Posted September 2, 2012 Siemka. Ostatnio postanowiłem zabrać się za latający selektor w jednym z moich trzech kałachów. Sprawa jest na tyle dziwna że nie lata tylko góra dół ale na każdą stronę. Postanowiłem wyciągnąć gearbox z body i ogarnąć sprawę , w środku było tak jak powinno być , nic samowolnie nie lata poza samym przełącznikiem . Płytka która jest na zewnątrz wydaje się prosta a śruba sztywno i mocno siedzi w boxie. Ktoś ma jakieś pomysły co może być nie tak ? Quote
Czarex1324 Posted September 2, 2012 Report Posted September 2, 2012 Zdejmij zaślepkę z selektora i dokręć śrubę, u mnie w cm.028 tak zrobiłem i wszystko ok, może u cb też poskutkuję. Quote
SirHawk Posted September 2, 2012 Report Posted September 2, 2012 Gdyby taka zaślepka u nas istniała :P. Albo kombinerkami mocno chwytasz kółko dociskające selektor i kręcisz w prawo, albo bierzesz magnes i kręcisz tak samo. W obu przypadkach dociskasz sam selektor w górę. Quote
Reegz Posted September 2, 2012 Author Report Posted September 2, 2012 Kręcenie nic nie pomaga, Jest możliwość aby gearbox był żle ułożony w body przez co selektor nie chce się ułożyć tak jak powinien ? Pomęczę się jeszcze na własną rękę :D. Quote
Recommended Posts