Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 years later...
Posted

Mam problem z moim klockiem 18 c KSC

Wczesniej mogłem nim strzelać w temp 4 stopni bez problemu. Teraz po kilku godzinach na 12,13 stopni replika pierdzi a nie strzela, przy czym repliki kolegow walą bb tak, że łokcie urywa. Nie mowie juz o spadku zasiegu. Czego to moze byc pzyczyna? Zamek metal.

• 8 months later...
Posted (edited)

Mam problem z moją nową 18 stką. Otóż wyłącza mi się samoczynnie tryb full auto i przełącza się na safe. Nie wiem jak to zrobić bo to mój pierwszy glock.

Włanczam full auto, zrzucam zamek i dupa, nie strzela bo sam sie zabezpieczył, czasami uda się oddać 3 strzałową serię i to samo :/

Edited by pidzejfat
  • 3 months later...
Posted

Po wstępnych testach wersji 18C z metalowym zamkiem - strzela przyjemnie, szybkostrzelność na auto jest cudowna. Wstępnie stwierdzam, że replika nie nadaje się na zimę. Niedługo pewnie kupię długi magazynek produkcji AGM (110zł na zbrojowni) i klocek będzie już w pełni gotowy na lato :)

Wie ktoś jak z kompatybilnością magazynków od KJW?

Posted

Poprawka, magazynek jest produkcji ACM, ponoć kopia tego od KSC/KWA. Dam znać jak działa.

A co do KJW, szkoda, bo akurat miałem możliwość kupna po dobrej cenie.. No nic, jutro dalsze testy.

I dla ciekawskich - jedno nabicie gazem w temperaturze pokojowej starcza na 2-3 standardowe magazynki na singlu, 1-1,5 na auto. Przyjemna replika.

Posted

Ja mam ten długi mag firmy AABB do glocka, wizualnie widać gorszą jakość, zawór to był chyba strugany:P i gumka uszczelniająca z komorą blow backu jest twarda , ale działa ok, szczególnie za tą cenę warto.

Posted (edited)

AABB to ACM? Czy jeszcze inna kopia?

Co do ACM'owej wersji dam znać jakoś na święta. :) Swoją drogą, widział ktoś gdzieś dostępna lufę precyzyjną do glock'a? Stockowa to czysta masakra, nie wiem jaką ona ma szerokość. 6,3? I może jest gdzieś dostępna lufa zewnętrzna z gwintem? Jeszcze parę dni temu była dostępna ostatnia na machinegun ale ktoś ją wykupił :(

Edited by asas
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

Co do długiego maga ACM - jak za tę cenę nie mogę narzekać. W moim subiektywnym odczuciu blow back jest silniejszy, FPS'y zapewne też odrobinę wzrosły. Magazynek jest solidnie wykonany, bez nadlewek. Jedyne z czym się borykam to popychacz kulek - zacina się gdy w magu pozostaje około 10-15 kulek, sądzę, że przejechanie papierem ściernym powinno rozwiązać problem.

Co do samego Klocuszka - póki co rozszczelnił mi się dolny zawór w oryginalnym magu, prawdopodobnie przez za duże ciśnienie nabitego GG, gdy nabijam przez 5-7sec to nie ma problemu. Jeśli ktoś ma pomysły co zrobić z tym fantem to czekam na informacje. Podczas strzelania na długim magu odpadł pręcik znajdujący się z tylu zamka - zdjęcie szczerbinki i dokręcenie śrubki od góry imbusem z zestawu rozwiązało problem. Aktualnie czekam na preckę Mad Bulla, dam znać jak wtedy wygląda sprawa osiągów.

Podsumowując, nie jest to replika idealna, wymaga pieszczot ale można zrobić z niej naprawdę ciekawa zabawkę.

EDIT

Nie mogę już edytować więc piszę posta pod postem..

Nieszczelność maga udało się wyeliminować poprzez wyjęcie całego modułu dolnego zaworu (razem z tym metalowym "klockiem" w którym znajduje się zaworek), przeczyszczenie, potraktowanie sporą dawką olejku silikonowego i ponowne złożenie (swoją drogą, to cholernie trudno wbić spowrotem te piny..).

Lufa precyzyjna doszła - skupienie poprawiło się diametralnie, zasięg CHYBA też, ale to okaże się dopiero na wiosnę, gdy będę miał warunki do testów.

Pozdrawiam, Asas.

Edited by pidzejfat
  • 1 year later...
Posted

Witam, mam pytanko co do zamienników magazynka dla Glocka 18c od KWA, istnieją takowe na rynku ? Zgubiłem swój a na zbrojowni są za 130 zł co jest troszkę za dużym wydatkiem jak narazie.

Posted

Magazynki są taki jak w całej serii Glocków, więc każde o długości standardowej (jak w G17) i przedłużane będą pasować. Zamienników w PL nie znajdziesz. W chinach z tego co pamiętam robili kopie na CO2, ale wątpię żeby były jeszcze dostępne...

Kup używany, jeśli ktoś ma na sprzedaż, ale z reguły jak ktoś się pozbywa to przeciekają...

• 3 weeks later...
Posted

Mili państwo problem mam.

Glock w wersji od KSC KWA strzela serią nawet z selektorem ustawionym na ogień pojedynczy. Domyślam się, że to kwestia wadliwie działającego selektora. Jednak jak to naprawić aby być pewnym, że klamka będzie działać tak jak powinna?

• 3 years later...
Posted

Witam cieplutko,

Mój problem polega na tym, że ładując Gaz do magazynka od G18C KWA strasznie on ucieka, podkreślając, że przed tym jak użyłem go na dworze w niskiej temp., ładowało się cicho bez ulatniania gazu podczas ładowania go. W konsekwencji nie ma odpowiedniej sily podczas strzalu aby w pelni odciagnac zamek i dzieje sie to jakos do polowy... W czym tkwi problem??

• 1 month later...