Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siema. Mam zamiar kupić sobie radio wraz z zestawem słuchawkowym. Cała moja ekipa ma Inteka MT-4040. Wszyscy biegają z takim mniej więcej słuchawkami (http://maycom.pl/Sklep_Intek/zdjecia/uploads/187.jpg) i wszyscy się wkurzają że nie trzyma się i w ogóle wkurzająca jest. W tym inteku jest wtyk icom 2 pins, i niestety przycisk PTT jest trudno dostępny w Polsce. Chciałbym kupić bowmana, zamiast tą słuchawkę, ale potrzebuje ten przycisk. Może wiecie gdzie go kupić, lub znacie inną fajną w podobnej cenie PMR'ke z innym dostępnym wtykiem, która będzie dobrze działać z tymi intekami. Pozdrawiam i dzięki.

Posted

Jeżeli chodzi o przycisk PTT i słuchawkę to się nie wypowiem. Masz jednak zamiar kupić radio a w tym temacie już nieco zorientowany jestem. Spójrz na ceny Inteka MT-4040, które sięgają 170-180zł. Za takie pieniądze możesz kupić już coś bardziej przyzwoitego jak np. ten DUOBANDER. Pracuje on na częstotliwościach 136-174MHz, 430-440MHz, a co więcej będzie też współpracował z tymi PMR'kami. Poza tym w cenie 180-190zł masz mikrofonosłuchawke i inne gratisy w zestawie. Aby nie być gołosłownym niżej zapodaję Ci link do tego radyjka:

http://allegro.pl/duobander-baofeng-uv-3r-polska-dystrybucja-nowe-i2600894908.html

Sam niedawno się za czymś rozglądałem i dzięki wspaniałym użytkownikom WMASG zrozumiałem, że dobre radio nie musi kosztować 300zł+. Czekam na wypowiedzi innych, bo sam aż jestem ciekaw co Ci doradzą :D

Posted

A w czym problem w zamawianiu spoza Polski? Tylko parę dni dłużej się czeka.

A co do duobanderów to na allegro trochę tego jest, np Wouxun uv2d jeżeli dobrze pamiętam.

Ale te wszystkie cła, Vaty i inne idiotyczne podatki mnie załamują, Tak przesyłka idzie 3 dni, a potem czeka 3 tygodnie w urzędzie celnym ...

Posted

A powiedz kolego co jest nie tak w radiu za 180zł z przesyłką z 2 letnią gwarancją i wszelkimi bajerami, które zaoferowałem? Na allegro masz z polskiej dystrybucji bardzo porządne więc ja bym się nad tym wyjściem poważnie zastanowił ;)