Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Czy ktoś zna kogoś poza Yurim (nie zagląda na forum już dłuższy czas) kto może pomóc w ściagnięciu kolby ze stanów? Gościu na ebayu nie chce bowiem wysyłać do Polski... Pewnie nie wie po prostu, że to w Europie :)

Posted

Nie to że nie chce wysyłać tylko nie może, takie tam prawo( ITAR) mają że częsci do broni nawet plastikowe kolby i chwyty nie mogą wyjść poza stany, niektórzy wysyłają te rzeczy ale to trzeba dobrze poszukać.

Posted

www.brownells.com

Jedyna trudność - posiadanie karty kredytowej (i zapewne możliwość dokonywania transakcji międzynarodowych) koniecznej do zakupów w tym sklepie. Poza chemią, można od nich zamówić właściwie wszystko, łącznie z kompletnym "upperem" do AR-15.

Na formularzu zamówienia, dostępna pełna lista państw, w tym Polska. Koszty wysyłki są kalkulowane indywidualnie, po złożeniu zamówienia, wysyłkę realizuje UPS Global Express.

ITAR to najwyraźniej temat obarczony bagażem niedomówień...

Zresztą, dopisek pod nazwą sklepu głosi "World's largest Supplier of Gun Parts... etc". Nie wygląda mi to na "nie wysyłają".

Pozdrawiam

Posted

www.brownells.com

Jedyna trudność - posiadanie karty kredytowej (i zapewne możliwość dokonywania transakcji międzynarodowych) koniecznej do zakupów w tym sklepie. Poza chemią, można od nich zamówić właściwie wszystko, łącznie z kompletnym "upperem" do AR-15.

Na formularzu zamówienia, dostępna pełna lista państw, w tym Polska. Koszty wysyłki są kalkulowane indywidualnie, po złożeniu zamówienia, wysyłkę realizuje UPS Global Express.

ITAR to najwyraźniej temat obarczony bagażem niedomówień...

Zresztą, dopisek pod nazwą sklepu głosi "World's largest Supplier of Gun Parts... etc". Nie wygląda mi to na "nie wysyłają".

Pozdrawiam

próbowałeś od nich coś kupić? Pytam, gdyż regularnie ściągam od nich przedmioty i nie ma szans, by część do AR-15 wysłali do Polski.

Posted

próbowałeś od nich coś kupić? Pytam, gdyż regularnie ściągam od nich przedmioty i nie ma szans, by część do AR-15 wysłali do Polski.

Przyznaję - nie próbowałem - niestety nie mam kredytówki.

Oczywiście zostanę pewnie zmieszany z błotem ;), ale w takim razie ciekawi mnie jak to działa, że można złożyć zamówienie, które potem nie jest realizowane.

Możesz z grubsza opisać, jak to u nich wygląda ?