Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, kupiłem niedawno replikę (metalowa M4 boyi s-system) i zastanawiam się jaka bateria będzie odpowiednia. Czytałem że źle dobrana bateria może zepsuć GB. Wystarczy bateria Ni-Cd 8.4 v 1500mAh czy coś mocniejszego np. 9.6 V 2000mAh ?

Posted

Do stocka starczy dobra 8,4. Jesli kupilbys 9,6v mialbys problem z upchaniem jej we froncie(ja tak mialem przy zestawieniu paluszkow 3,3,2) Lipo 7,4v tez by bylo ok. 11,1v odradzam bo wyplujesz tlok.

Posted (edited)

ja mam zmienioną kolbę na stałą więc o miejsce się nie martwię, a jakie firmy są "godne zaufania" (firefox taki jest ? :icon_razz:) i nie mam stocka tylko uzywany i to chyba dość długo ;)

Edited by SlayerPOL
Posted (edited)

W zasadzie masz 3 możliwości: 8,4V lub 9,6V NiMh/NiCd lub w miarę mocne lipo 7,4V, nic mocniejszego nie kupuj. Najsłabszy ROF będzie na batce 8,4V, potem na 9,6V lub lipolu, w zależności jakiego lipola kupisz ale polecam jakieś od np Turnigy na allegro, nie opłaca się kupować lipoli w sklepach ASG bo są gorsze a do tego droższe.

Edit. Ja bym zdecydowanie skłaniał się ku lipo 7,4V i około 20-25C bo będzie tańsze i o wiele lepsze niż NiMh/NiCd.

Edited by you-dash
Posted

Odnośnie tych mAh dodam tylko, że 1200mAh w lipolu nie jest równe 1200mAh w NiMh'u, lipole o tej samej pojemności trzymają dłużej napięcie i można dłużej na nich strzelać oraz ROF nie spada tak szybko. Do tego zimą słabsze NiMhy są w zasadzie bez użyteczne a lipole śmigają znakomicie.

Posted

Bierz Li-Po, skoro i tak masz kupować aq to bez sensu brać Ni-MH.

Li-Po wolniej się rozładuje jeśli jest nieużywana, jest mniejszy, lżejszy, wydajniejszy, można sprawdzić ile jest naładowana(trzeba kupić miernik, ale kosztuje on mniej niż 30zł).

Jedyny problem jest z tym, że nie można zbytnio rozładować Li-Po, nie mniej niż ok.3-3,2V na celę.