PlanB Posted August 29, 2012 Report Posted August 29, 2012 Siemka. Doszła dziś do mnie przejściówka do lipo. I mam problem. Ponieważ jestem święcie przekonany że replika odpali ale nie może. Musiałem kupić lipo bo zwykła bateria 8,4 nie dawała rady. A 9,6 dała radę na 2/3 godziny i padła. W środku GB jest aluminiowy tłok JBU,sp120,aluminiowa głowica tłoka ultimate. Replika jakby chciała ruszyć ale nie może. Wątpię żeby silnik był zablokowany. Może tłok jest w złym położeniu i batka nie daje rady tego naciągnąć? A może wymienić tłok na stokowy i będzie git? Quote
Simmi Posted August 29, 2012 Report Posted August 29, 2012 A Gearbox jest chociaż dobrze spodkładkowany? Z powodu zbyt ciasnego pasowania powstają potężne opory, które uniemożliwiają silnikowi pracę. Quote
wiciok Posted August 29, 2012 Report Posted August 29, 2012 Złe podkładkowanie / zbyt szeroki tłok / kupiaste kable / źle dociśnięty silnik. Quote
PlanB Posted September 1, 2012 Author Report Posted September 1, 2012 Kable wyglądają ok. Ogólnie replika strzelała wcześniej na baterii 9,6 ale padła po 2 godzinach i zostawiłem replikę na szafie do czasu aż dojdzie lipo. No i teraz nie odpaliło. GB był składany przez specshop i wcześniej działał. Może po prostu zmienić tłok ? Quote
szymx1 Posted September 1, 2012 Report Posted September 1, 2012 Zobacz czy na tej 9.6 zadziała znowu. Jeżeli tak zobacz czy przejściówka na lipo nie ma pomylonych + i -. Quote
Kantek Posted September 1, 2012 Report Posted September 1, 2012 A bateria (lipo) to jaka jest? Bo może strasznie słaba jest. Quote
PlanB Posted September 1, 2012 Author Report Posted September 1, 2012 Nowy nanotech 7,4 / 2200 mah? Quote
Recommended Posts