Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam! Mam pytanie. Mianowicie mam preckę Promyka 455mm i chcę go wstawić do eMki (363mm.) i zakryć tłumikiem 20cm i rodzi się pytanie czy jeżeli lufa wewnętrzna wchodzi do tłumika to tłumik przestaje tłumić, czy te 10cm komory tłumiącej które pozostaną będą nadal tłumić, a jeśli tak to czy tak samo dobrze? Z góry dzięki za pomoc.

Posted

No widziałem działanie tłumików ProTecha i byłem pod wrażeniem, więc na taki się zdecyduję, a biorę tak długi, bo 10cm ma zakrywać lufę, a drugie 10 tłumić.

Posted

Pamiętaj, że później ponad metrowej długości repliką jest ciężko lawirować w gęstym lesie. Możesz sobie przypadkiem conieco pogiąć jak nie będziesz uważać. Sam używam czasami tłumika od Silesii i tłumi. Sprawdzałem na odległości 5, 10 i 15 metrów. Jako strzelec nie odczuwa się prawie różnicy, może nawet jest głośniejszy, zmienia się barwa tego dźwięku ale z nawet nie wielkiej odległości dokładnie da się wyczuć różnicę. Strzały są po prostu ciche, najbardziej to tak naprawdę chałasują mi teraz zębatki i silnik.