Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam!!!

Chcę rozpocząć swoją przygodę z ASG. Kwota którą chcę przeznaczyć na replikę to max 400 zł. Dopuszczę ewentualność "jeśli dołożysz 20 zł będziesz miał coś lepszego". Interesują mnie repliki z serii AK i G36C. Replika będzie używana w bardzo dużym stopniu do strzelanek w lesie. Zależy mi na wytrzymałości, celności i długowieczności repliki. Wiadomo, że w tym przedziale cenowym jest różnie ale postanowiłem to uwzględnić.

Chętnie odpowiem na wszystkie pytania.

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam!!!

Edited by kamilax123
Posted

Powiem to co wszyscy: jeżeli chcesz AK to może być cm.028 i jego odmiany. Na firmie Cyma jeszcze się nie zawiodłem. Co do G36 to kiedyś na Zbrojownia.pl były do 4 stów nie wiem jak jest teraz. Nie znam też ich wytrzymałości.

Chyba że chcesz coś używanego ale z tym to musisz uważać. Najlepiej kupować używane od znajomych gdy wiesz dokładnie że replika jest taka jak ją opisuje sprzedawca

I polecam jeszcze przeczytać poradniki Logana. Sporo ich jest ale bardzo konkretnie napisane :)

Powiem to co wszyscy: jeżeli chcesz AK to może być cm.028 i jego odmiany. Na firmie Cyma jeszcze się nie zawiodłem. Co do G36 to kiedyś na Zbrojownia.pl były do 4 stów nie wiem jak jest teraz. Nie znam też ich wytrzymałości.

Chyba że chcesz coś używanego ale z tym to musisz uważać. Najlepiej kupować używane od znajomych gdy wiesz dokładnie że replika jest taka jak ją opisuje sprzedawca

Posted (edited)

Dlaczego 370zł? Kolega ma budżet 400 i powiedział, że

Dopuszczę ewentualność "jeśli dołożysz 20 zł będziesz miał coś lepszego".

Więc piszę, żeby dorzucił 50zł. A jeśli nie ma już Gietek JG za 450zł, to ja przepraszam, nie wiedziałem. Jeszcze niedawno były.

Edit: Powała jesteś pewny? :)

http://allegro.pl/g36-c-jg-gwarancja-g608-metalowy-gearbox-i2576886196.html

http://allegro.pl/g36-jg608-i2571641277.html

Tylko, że jeszcze przesyłka, ale to wyjdzie 458zł, więc ledwie 8zł więcej niż powiedziałem...

Pozdrawiam.

Edited by dade
Posted (edited)

Rozumiem, doliczałeś do Jego budżetu, a ja myślałem, że do repliki, którą wskazał Mati86. Jeśli tak to OK, moja pomyłka. Pisałeś bezpośrednio pod postem Matiego i tym się zasugerowałem.

Przepraszam.

Edited by Powała
Posted

Nie masz za co przepraszać. :D Przez to że tak napisałem, każdy mógł pomyśleć co innego, więc to raczej moja wina.

Ale skończmy już to obwinianie samych siebie, w końcu doszliśmy do porozumienia. ;]