Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Z góry wszystkim, którzy chcą powiedzieć było lub szukaj, w górnym prawym rogu jest taki krzyżyk i w zależności od przeglądarki się świeci na czerwono po najechaniu na niego. Polecam go kliknąć.

Interesuje mnie typowo, czy te maski są w stanie zapewnić mi porządną ochronę - jeśli nie - proszę o podanie przykładu który może to zrobić.

Dzięki!

Zastanawiam się nad maską, głównie dolną częścią. Potrzebna mi jest do CQB i powinna wytrzymać 350fps.

Która byłaby bardziej pewnym wyborem?

http://www.airsoftxt...ja-2-BLACK.html

vs.

http://www.taiwangun...-acm-brown.html

Edited by Nehale
Posted (edited)

Obie maski zakrywaja te sama partie twarzy wiec wydaje mi sie ze bez roznicy. Sam mam stalkera i jestem zadowolony, takze polecam! Nie raz dostalem z kalacha cymy 430fps i nic nie poczulem ;)

Edited by jotosha
Posted

Maski neoprenowe wedlug mnie daja tylko zludne poczucie bezpieczenstwa i nie zapewniaja nalezytej ochrony. Kolega z teamu stracil zeba grajac w masce neopranowej i to tu w Irlandi gdzie limit wynosi 328 fps.

Co do masek typu stalker to maj swoje zalety i wady. Glowna zaleta jest to ze maska zapewna dobra ochrone dolnej czesci twarzy do tego pozwala swobodnie oddychac i nie zniksztalca mowy. Wada tego typu maski jest to iz trudniej sie w niej celuje, ciezko przytulic sie do kolby do tego ciezko dobrac do niej google lub okulary.

Przerobilem kilka typow masek i jak dla mnie najlepsza okazala sie najtansza maska z pseudoplastiku(cos pomiedzy plastikiem a guma).

Taka jak ta http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/helmy-ochrona/lekka-maska-ochronna-black-acm.html

Coprawda wymagala modyfikacji w postaci nawiercenia dodatkowych otworow wentylacyjnych i dociecia ale za to idealnie zgrywa sie z moimi X800. Maska ta jak dla mnie daje wystarczajaca ochrone do tego jest lekka. Cena jak dla mnie to ostateczny wariant do rozwazenia gdyz najpierw testowalem drozsze maski a potem trafilem na ta najtansza.

Posted (edited)

Ta druga, ochrania także uszy, nieco utrudnione jest składanie do strzału ( to o czym pisał jeden z kolegów - przytulenie do kolby). Poza tym żadnej specjalnej różnicy, poza ceną. Mam tą z ochroną na uszy, i daję radę :icon_smile:.

Edited by luis
Posted

Jak dla mnie to V2. Bo chroni uszy i ma jeszcze pasek na głowie. Wybrałem jednak V1,ponieważ w przyszłości niedalekiej kupię jakiś zestaw słuchawkowy,więc nie mogę mieć tych osłon. Przymierz je jeśli masz możliwość ;)

Posted

Ja chcę natomiast kupić kopię zestawu słuchawkowego Comtac lub Sordin i nie widzę jakoś używania takiego zestawu z V2 :icon_biggrin: Zresztą jak jest zestaw słuchawkowy to wtedy osłona na uszu już nie jest raczej potrzebna,chyba że ktoś ma tylko jedną słuchawkę.

Posted

Off, przyznaję Ci rację,mając słuchawki z V2 wyglądałbyś co najmniej dziwnie :icon_biggrin: , chodziło mi o mono, Ty wybrałeś stereo hi-fi :icon_mrgreen: .