Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, jestem nowy w temacie asg i chcę kupić pierwszą replikę, długo szukałem i natknąłem się na g36 w dwóch wersjach (0938 I 1038) od Jing Gong :

http://gunfire.pl/pr...813-JG0938.html

http://gunfire.pl/pr...814-JG1038.html

Nie wiem którą z nich wybrać, myślę, że bebechy mają te same, ale chodzi mi głównie o celowniki, wydaje mi się, że ten celownik w 1038 nie jest najlepszej jakości.

Na replikę chce przeznaczyć maksymalnie 650-700 zł, jeśli ktoś z was ma jakąś propozycję innej repliki w tym przedziale cenowym, proszę o podanie linku.

Z góry dzięki za odpowiedzi, pozdrawiam.

Ps. Przepraszam za możliwe błędy, przecież każdemu może się zdarzyć ;D.

Posted

Wszystko mają identyczne poza właśnie chwytem górnym. Ta luneta jest dobrej jakości, przejrzysty obraz i sam krzyż (właściwie kółko celownicze) też jest w porządku. Nie wiem tylko, czy można je regulować

Gietki od JG są generalnie dobre, jakkolwiek od momentu przyjścia CM.003 straciły pierwsze miejsce w chińskich replikach G36. A poza tymi replikami JG, polecam też repliki CM z oznaczeniami CM.04x (gdzie "x" to inna liczba) i kałachy Boyi.

Posted

Dobrej jakości? No bez jaj, ta lunetka jest po prostu słaba. W dużym stopniu występują kolorowe zniekształcenia na krawędziach, jasność też nie jest najlepsza. Do tego dochodzą wady wynikające z konstrukcji, czyli małe pole widzenia, oraz utrudnione celowanie w goglach (w okularach nie sprawdzałem).

Posted

Cóż, patrzyłem przez taką lunetkę na trzech różnych rocznikowo gietach, obraz był czysty i ogółem zadowalający. Jakkolwiek każda tańsza luneta bije ją na głowę tak czy siak.

Posted

No cóż, mnie obraz z tej lunety bynajmniej nie zadawalał. Nie ma co nawet porównywać z chińskim 3-9x40. Jeśli chodzi o 4x20 (tak, ten syf), to lunetka JG wydawała mi się trochę jaśniejsza, za to kolorowa obwódka była o wiele większa. Pole widzenia w JG sporo mniejsze.

Posted

Ok, dzięki za odpowiedzi , zobaczę jeszcze na repliki cymy, ale jeśli macie jeszcze coś ciekawego do powiedzenia o JG to ja chętnie poczytam ;), np jak się strzela itp. Jeszcze raz dzięki ;)

Posted (edited)

O ile tak bardzo ci na gietce zależy bierz cm003,bije na głowe bebechami JG.Jednak ma kilka wad,brak w sklepach,oraz występuje w jednej wersji krótkiej C

Edited by hokager
Posted

Ok, bardzo możliwe, że zainwestuje w cm003, tylko martwi mnie ilość tych fps-ów, ponieważ mam dopiero 14 lat i żaden team mnie nie przyjmie, więc będę się strzelał tylko z kolegami, na dosyć małym terenie i nie chce nic im zrobić, a poza tym Cyma ma tylko jedną wersję krótką, a JG ma ich kilka.

Posted (edited)

to już lepiej kupić Elektryka i Pompkę (pompka i tak 6 dyszek, więc jak grosze) i wtedy co jakiś czas grać z pompką, żeby sobie przypomnieć co nieco taktyki, skradanie itp. A jeśli będziesz zmieniał tą sprężynę, to kup firmy Guarder. ;]

Edited by dade
Posted

Tylko, że sytuacja wygląda tak, że ja i mój jeden kolega jesteśmy w stanie kupić elektryka i pompkę, ale nie wiem co z resztą kolegów, możliwe, ze kupią tylko pompkę, lub tylko tańszego elektryka, a co do taktyki to już trochę liznąłem, bo z jednym kolegą byliśmy na obozie paintballowym :)

Posted (edited)

No to dobrze. Zróbcie tak. Koledzy z pompkami będą musieli trochę bardziej się postarać, żeby was ubić. ;>

EDIT: No i jak zobaczą wasze elektryki, to mogę się założyć, że zaczną odkładać kasę, żeby sami kupić. ;)

Edited by dade
Posted

Tylko, że sytuacja wygląda tak, że ja i mój jeden kolega jesteśmy w stanie kupić elektryka i pompkę, ale nie wiem co z resztą kolegów, możliwe, ze kupią tylko pompkę, lub tylko tańszego elektryka, a co do taktyki to już trochę liznąłem, bo z jednym kolegą byliśmy na obozie paintballowym :icon_smile:

Jeżeli pisząc "tańszego elektryka" masz na myśli coś tańszego od CM 0.28 (czyli tańszego od 300zł) to odradzam. Kupią jakiś shit z plastikowymi bebechami. Po dwóch tygodniach coś w nim pęknie i kasa pójdzie w błoto.

Razem z kumplem kupcie sobie porządnego AEGa. Kumple, których na taki wydatek nie stać niech kupią sobie shotguny AGMa. Kosztują 60zł a przy odrobinie wprawy można zdziałać cuda. Mój ziomek używa właśnie shota AGM i nie narzeka na to, że musi walczyć z elektrykami. Ma to, co ma i nauczył się tym walczyć - umie się tak podkraść do przeciwnika, tak przycelować by "zabić" jednym strzałem. W takiej sytuacji nawet przewaga siły ognia jaką daje AEG nie pomaga.

Posted

MarekMac ma rację. Najtańszy AEG jakiego WARTO kupić to CM.028 i jest za 355zł. Potem MP5 JG (390zł), G36 JG (450zł) itd. No oczywiście nie licząc CM.030, bo to elektryk ale pistolet, który spisuje się świetnie mimo FPS. Sam mam. (170zł).^^