Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Lipolka 11.1 zmieli Ci tą replikę natychmiastowo :icon_smile: Po co Ci roof ? Nie lepiej raz a celnie

Nie koniecznie natychmiastowo i nie koniecznie każdy chce być uber komandosem zabijającym 5 przeciwników jedną kulką. Po to jest ogień ciągły w replice żeby z niego korzystać. Chce pruć 20-30 kulek na sekundę? Kto mu zabroni?

Ja poszedł bym w kierunku jaki wskazał Wiciok. Kable, wtyczki i dobry lipol bezpieczniej było by dać 7,4 tak gdzieś 30-40C na początek . Później jak nie będzie Cię to satysfakcjonować trzeba pomyśleć o zębatkach tłoku silniku mocniejszej baterii i takie tam.

Posted

Łatwo mówić raz a celnie , skoro możesz zasypać przeciwnika kulkami :P. A co do tematu ..

Słabsza sprężyna np. m110 powinna również dać większego rof-a .

Posted

Jak kto woli :).

Nie koniecznie natychmiastowo i nie koniecznie każdy chce być uber komandosem zabijającym 5 przeciwników jedną kulką. Po to jest ogień ciągły w replice żeby z niego korzystać. Chce pruć 20-30 kulek na sekundę? Kto mu zabroni?

Ja poszedł bym w kierunku jaki wskazał Wiciok. Kable, wtyczki i dobry lipol bezpieczniej było by dać 7,4 tak gdzieś 30-40C na początek . Później jak nie będzie Cię to satysfakcjonować trzeba pomyśleć o zębatkach tłoku silniku mocniejszej baterii i takie tam.

Powiedz mi gdzie napisałem żeby nie używał ognia ciągłego ??

Posted

Powiedz mi gdzie napisałem żeby nie używał ognia ciągłego ??

Nie lepiej raz a celnie

Tak zasugerowałeś. Kolega pyta jak zwiększyć ROF a ty mu wyjeżdżasz z "raz a celnie" jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, ani wiedzy na ten temat to lepiej się wstrzymaj z komentarzami bo wystawiasz się tylko na pośmiewisko. Są ludzie którzy lubią wisieć na spuście i mieć duży ROF czy to coś złego? czy to coś nielegalnego? Raczej nie... Wiec po co się wcinasz ?

Posted (edited)

Lipolka 11.1 zmieli Ci tą replikę natychmiastowo :icon_smile:

Faktycznie nic nie dodałem do tematu :icon_smile:. Czytaj ze zrozumieniem. Z góry Ci bardzo dziękuję :icon_wink:

Edited by 4Fiter
Posted

Faktycznie nic nie dodałem do tematu :icon_smile:. Czytaj ze zrozumieniem. Z góry Ci bardzo dziękuję :icon_wink:

Skończyłem parę klas podstawówki i czytanie ze zrozumieniem nie jest mi obce. I racja nie dodałeś absolutnie nic do tematu bo lipol 11.1 nie jest z automatu wyrokiem "śmierci" dla repliki. Więc ja ponawiam swoją prośbę nie masz wiedzy w temacie nie wypowiadaj się.

Posted

Mam springa 100'tkę :)

Ogólnie to chodzi mi o to że tą cymkę odkupiłem nowiuśką za bezcen, jest mała - kompaktowa, dobra do 'cqb', a to że chcę mieć większy rof nie oznacza że wsadzę sobie boxa i wypluje 5.000 kulek na jednym spuście, ani też nie oznacza że nie potrafię celować. Po prostu mam z 150zł max na wydanie aby to wszystko szybciej działało (lipolki i ładowarkę już mam) więc czemu nie :)

Sprawa wygląda tak że już jedną replikę tak zajechałem, zmieniając tylko kable aby była lipo-ready i wsadzając lipolke 11'stkę, szło kapitalnie, lecz po około 5k kulkach replika mi zdechła, i nie chcę aby to samo stało się z cymkowym ak.

Posted (edited)

To w takim razie z innej beczki.

Polerowanie cylindra - (pasta polerska i 5 minut czasu) + ~1-2 k/s

Serowanie tłoka - odowiednio zrobione nie zmieni jego wytrzymałości + ~1-2 k/s

Odciążenie tłoka - jeżeli stockowy i ma taki śmieszny "solidny odważnik" jako nakrętne do głowicy tłoka to można ten "odważnik" spiłować śmiało o jakąś połowe lub nawet więcej + ~1/2 k/s

Spiłowanie ostatniego zęba na tłoku (pod warunkiem że nie tylko ostatni jest stalowy a jest ich więcej) - jeżeli nie... to zawsze można spiłować ostatni ząb z zębaki stokowej + ~2-3 k/s

Przy perfekcyjnym wykonaniu masz +9 k/s

Realnym wynikiem będzie jakieś +6k/s

Po dokładniejsze info zapraszam na PW, ewentualnie mogę się tutaj bardziej rozpisać na ten temat.

^^ to wszystko wersja 0zł

Jeżeli chcesz to na PW możemy pogadać o wersji max 150 zł.

Edited by dreyko
Posted

dreyko dzięki przyda się info :P

Kohan zrobie jak mówisz. Co do silnika mam gdzieś jakiś turbo 3000 jak dobrze pamiętam z repliki sig'a ICS'a więc coś się pomyśli..

No nic dzięki za pomoc chłopaki :)