Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak w temacie, jaką latarkę kupić? W teorii stylizuję się (nie mylić rekonstrukcją, raczej luźne odwzorowanie) USMC FR, ale latarka przede wszystkim ma być praktyczna.

Posted

A za ile i do czego ma Ci służyć? Latarka do broni, kątowa, czołówka, na hełm, szperacz, czy może jako pałka do samoobrony,na żarówki, na diody? Praktyczna latrka, to taka co świeci :icon_mrgreen:, może kosztować od 5 złotych do 500 złotych i więcej. Więcej konkretów Kolego :icon_biggrin: .

Posted

Nie zastanawiałeś się może nad latarkami - czołówkami? Też właśnie byłem przekonany, że latarka do ręki, to jest to. Niestety nie może się równać pod wieloma względami z czołówką. Kupiłem w końcu latarkę firmy Petzl (czołówka) i byłem zachwycony. Nie tylko funkcjonalnością i wygodą czołówki, ale również wykonaniem tej latareczki.

Sprecyzuj, do czego mniej więcej ma służyć, być może do Twoich wymagań będzie lepsza jakaś inna latarka.

Posted (edited)

To i ja się podepnę pod temat. Mam g36 z szyną od wersji C. Latarka miałaby służyć do nocnego strzelania i żeby miała dobry zasięg. hmm jak to nazwać. Chciałbym żeby miała kabel i przycisk na końcu tego kabla. Żebym mógł go spokojnie sobie pociągnąć przez replikę do Chwytu.

Edited by PlanB
Posted

Od siebie polecam Ultrafire WF-501b. Fajnie świeci, można montaż dokupić włącznik żelowy i może robić jako typowa latarka taktyczna i w tej roli spełnia świetnie swoją rolę.

Posted

Może trochę doprecyzuję - skłaniam się bardziej na LED, gdyż na dystans świecić nie będę, a do tego odpowiada mi "biel" tego światła. Miło by było, jakby latarke można było kupić na terenie Poznania, np. w specku.

Powoli czas mnie zaczyna gonić, bo potrzebuję ją na piątek :)

Posted (edited)

Ja natomiast polecę latarki firmy SolarForce. ich moduły są praktycznie identyczne z SureFire i można ich używać wymiennie. Latarki z diodami XML T6 mają na prawdę ogromną moc i można je dostać od ok 130zł. Jeśli chodzi o akcesoria do nich, jest ich cała masa, począwszy na filtrach i na włącznikach żelowych skończywszy.

http://jarmix-milita...-taktyczne.html

ich wykonanie jest zdecydowanie lepsze niż UltraFire.

Edited by radwan88
Posted

Ja myślę że powinieneś posłużyć się linkiem z postu nr. 5 do światełek . Będziesz miał 700 lumenów , zmieniony driver , barwę diody jaką chcesz i na życzenie zaprogramowany tryb pracy .