delin0m Posted August 11, 2012 Report Posted August 11, 2012 Witam! Rozebrałem gearbox w celu wymiany zębatek. Przy samym rozpoczęciu podkładkowania zauważyłem, że zębatka silnika nie zgrywa się z pierwszą zębatką. Tak jakby była za bardzo wysunięta. Gearbox v.3. Co zrobić, aby właściwie się kręciły? Czy da się wyregulować wysunięcie ośki silnika w v.3? Quote
Kuba Posted August 11, 2012 Report Posted August 11, 2012 (edited) Nie bardzo rozumiem w czym rzecz. Zakładam, że problem nie dotyczy kształtu i rodzaju zębów. Wysunięcie zębatki osiowej silnika względem zębatki silnikowej GB regulujesz standardowo - poprzez dokręcenie lub odkręcenie śruby w koszyku silnika. Ale regulacji tej raczej (kwestia doświadczenia) nie dokonujemy na podstawie wizualnej obserwacji GB - tylko w wyniku obserwacji pracy mechanizmu (finalnie zawsze na słuch). Edited August 11, 2012 by Kuba Quote
delin0m Posted August 11, 2012 Author Report Posted August 11, 2012 Dzięki Kuba, w międzyczasie doszedłem do tej śrubki. Tak jak napisałeś - odjąłem nacisku poprzez odkręcenie śrubki. Rzecz jasna, dopasowałem położenie zębatek wzrokowo i słuchowo. :) Quote
Recommended Posts