Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Jak by podesłał zdjęcia bebechów i wszystko bedzie ok to można by brać bo coś niska ta cena.

Niby wszystko fajnie.Ale zawsze intrygował mnie fakt po co ludzie robią tuningi wystrzelają paczkę i sprzedają.Nie chodzi mi o ten przypadek.

Sprzedają je np z powodu nagłego, niespodziewanego wydatku, być może mają też inne hobby wymagające pewnych nakładów finansowych lub po prostu kończą z ASG. Ja sam nie raz sprzedawałem w zasadzie nową replikę lub z fabrycznie nowymi częściami.

Posted

Z używkami bywa różnie , w swojej karierze kupiłem dwie używane repliki - z jednej jestem mega zadowolony ,bo udało mi się kupić praktycznie nówkę M249 bez rys/wad/śladów użytkowania i niczego negatywnego za 600 zł , przy drugiej transakcji replika miała być igła , a brakowało w niej paru elementów zewnętrznych , zębatki były chińskie (w replice G&G)-także była grzebana-nie byłem o tych faktach poinformowany przez sprzedającego (komis WMASG).Nie robiłem burdy ,bo i tak nosiłem się z zamiarem natychmiastowego upgradu na kaarbin parasnajperski.

Z drugiej strony sam sprzedałem trzy repliki (w tym jedno miesięczne G36) i z tego co wiem kupujący nie mieli najmniejszych zastrzeżeń.

Osobiście poleciłbym Ci kupienie nowego karabinu na początek, bo każdy airsoftowiec powie Ci ,że z repliką raczej nie będziesz miał problemów ,póki nie zaczniesz w niej nadmiernie grzebać.A niezmiernie frustrująca jest awaria repliki na polu walki.A używkę kupiłbym w dalszej kolejności na replikę zapasową

Jęśli podoba Ci się seria AK poleciłbym Ci:

http://gunfire.pl/product-pol-1152191185-RK-01-SW.html

Posted

Dlatego na początek używkę warto kupić jedynie przy odbiorze osobistym i najlepiej od ludzi znanych w społeczności wmasg. Kupowanie repliki w komisie od użytkownika z zerem postów i kontem od tygodnia to średni pomysł.

Posted

Replika używana, to zawsze loteria i ryzyko. Po pierwsze nigdy nie ma pewności, czy nie jest "zajechana". Po drugie zawsze coś może w niej "paść", a nie ma gwarancji. Po trzecie, uważam, że trzeba mieć niezłą wiedzę serwisową, żeby nie "moczyć" zbyt dużo pieniędzy gdy coś "padnie".

Osobiście odradzam kupowanie "używek" początkującym, nie tylko chodzi o ryzyko wydatków, ale szybka awaria, lub zbyt częste awarie, mogą zniechęcić do kontynuacji zabawy w ASG.