Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam ! Od niedawna posiadam aks-74u od dboy'a i powstał jeden problem :

2-3.Dnia jak strzelałem z repliki wszystko było ok , no może w 1 na 30 strzałów kulka leciała 15 metrów i opadała

4.dnia gdy chciałem strzelać to po naciśnięciu spustu kulka w 90 % nie wylatywała z lufy :/

5.dnia na strzelance miałem swoją baterie i lipo mojego kolegi . Na lipo nie działała prawie w ogóle i jak naciskałem spust to na 10 strzałów jeden było słychać a kulki w 99% nie wylatywały z lufy .

na jednej z chyba 10 rund kiedy miałem podłączoną moją batke i mid-cap'a to kulki latały ładnie :)

6.dnia - w domu naładowałem baterię i jak oddaję strzał to może w 1 na 10 strzałów kulka wylatuję a gdy odłączam maga i wkładam kulkę do komory to strzela ładnie . dodam jeszcze iż "przejechałem " lufę wyciorem i jest spoko .

Na strzelance usłyszałem 2 możliwości : albo silnik jest za mocno dokręcony albo za słabo , lub bezpiecznik nie przepuszcza całego prądu ...

Naprawdę potrzebuję z tą repliką pomocy !

Posted

Na strzelance usłyszałem 2 możliwości : albo silnik jest za mocno dokręcony albo za słabo , lub bezpiecznik nie przepuszcza całego prądu ...

Co ma silnik albo bezpiecznik do tego że ci kulki z lufy nie wylatują? :teeth:

Masz pewnie gwarancje, odeślij. Pewnie coś z gumką. Jak cie stać to wymień na przeźroczystą guardera.

Posted

Replikę kupiłem używaną :D . Gumka była ostatnio wymieniona przez poprzedniego właściciela i słyszałem że replika była w serwisie i jest przesmarowana :/

No tak ale jak już pisałem - mid cap raz podawał a raz nie .

Posted

No do repliki dostałem hi-cap'a wafla który nie był stock'owy i dokupiłem mid-cap'a ARES i przy strzelaniu pierwszy raz wafel podawał ładnie a mid ani trochę . Na tej strzelance jedyny raz ten mid chwile podawał . Kulki do 0,25 i 0,20 gram od Krakmana ...

Posted

A czy po podłączeniu baterii i naciśnięciu spustu jest jakaś reakcja czy nie ?

Bo jeżeli "na sucho" tj. bez maga za każdym razem jest reakcja na spust (strzał) to w tedy wina kulek jednak kiedy replika nie reaguje bądź reaguje raz na ileśtam naciśnięć spustu to problem leży głębiej.

Posted

Sęk w tym że nie ma mnie teraz w domu i co za tym idzie nie mam dostępu do repliki - ale z pamięci zaimprowizuję ;) :

1.Tak po odłączeniu batki jest dźwięk reakcji .

2.Co do batki to sytuacja jest trudniejsza :

Pierwszego dnia strzelałem na batce którą mam z repliką ( G&G 9,6 v 2000 mAh ) i na kulkach P&J i w 99 % wszystko było git , no może raz na 30 strzałów kulka leciała 5 metrów i opadała .

Drugiego dnia kulki i batka ta sama i prawie w ogóle kulki nie latały .

Na strzelance miałem li-po 7,4 v kolegi i przy pociąganiu za spust nie było ani dźwięku wystrzału ani kulki nie latały i w jednej z dziesięciu rund jak miałem swoją batkę to kulki latały . Chwilowo miałem podłączoną batki jakiegoś gracza : Stockową od CM.028 i inna której nie widziałem i replika nie strzelała .

Jakieś rady :/ ?