Grim_Warrior Posted August 8, 2012 Report Posted August 8, 2012 (edited) Witam. Kupiłem wczoraj ( to jest 07.08.2012 ) replikę pistoletu Glock 18 WE w sklepie Gunfire ( osobiście, bo mieszkam niedaleko). Chwilę postrzelałem po czym magazynek zaczął puszczać gaz z dolnego zaworu ( przez który gaz się ładuje ). Dokładniej to powoli on ubywał. Zgodnie z zaleceniem sprzedawcy zalałem zawory ( obydwa ) sylikonowym smarem firmy gunfire. Po przeczekanej nocy ( magazynek był wieczorem napełniony, ale rano zastałem go pustego ) zauważyłem że magazynek nadal puszcza gaz. Dlatego go rozkręciłem i zalałem ponownie dolny zawór smarem z obydwu stron. Po skręceniu magazynka z niewiadomych przyczyn nagle zaczął "syfić" z górnego zaworu, natomiast dolny przestał puszczać gaz :icon_biggrin: I tu rodzi się moje pytanie. Jakie według was mogę podjąć kroki by naprawić tenże magazynek, czy lepiej pójść do sklepu i na spokojnie porozmawiać o problemie? PS. Jeżeli jest gdzieś w tym dziale temat o magazynkach WE do Glocka 18 ( choć chyba pasują do wszystkich glocków WE ) to poprosiłbym o link do tego tematu, a nie o odnośnik do wyszukiwarki. W przeciwnym wypadku Troll Mode ON! EDIT Po wyjęciu i ponownym włożeniu uszczelki na górze, problem zniknął, jednak znowu ucieka gaz z dolnego zaworu.... Edited August 8, 2012 by Grim_Warrior Quote
Recommended Posts