Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

Niedawno zakupiłem replikę CA M15A4 Rifle, i pierwsza rzecz jaka mi się rzuciła w oczy to to że dust cover się nie zamyka. Do tej pory nie miałem styczności z replikami I klasy, a w chińczykach ta część działa normalnie. Czy w tej replice jest to wada czy po prostu producent nie daje jej takiej możliwości? Czy istnieje jakiś domowy sposób by klapkę można było zamykać i otwierać "po ludzku"? Z góry dzięki za odpowiedż

Posted

O ile dobrze pamiętam, to w CA dust cover trzyma się w pozycji zamkniętej przy pomocy magnesu (przynajmniej w starszych seriach, nie wiem jak to wygląda w nowych). Z jakiej serii jest Twoja replika? Nie brakuje Ci żadnej części na dust coverze?

Posted

Moja wersja jest z 2010 roku, wg schematu wszystkie części są... zdarza się co jakiś czas że się zamknie i trzyma do pierwszego lepszego

stuknięcia/wstrząsu np włożenia magazynka, po czym się otwiera. U góry blokadki widoczny jest półokrągły zatrzask, który siedzi na sprężynce; wygląda na to że ma on zahaczyć za wewnętrzną ściankę korpusu, jednak nawet tam nie sięga. Dodatkowo zauważyłem że plastikowa listwa z haczykiem otwierającym dust cover, (przykręcana od góry do rączki zamkowej) owego haczyka nie posiada -ani w replice, ani na schemacie. Tutaj link do "wizualizacji" w razie jakby opis był niezrozumiały: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_215_211&products_id=5149&name=G&P_-_Zestaw_Czesci_Korpusu_-_M4,_M16_-_GP790B

(Po lewej widać taki sam model dust covera jak posiadany przeze mnie, Po środku wspomniana listwa - z haczykiem)