Reegz Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 (edited) Siemka. Mam trochę oszczędności i chciałbym jakoś je wykorzystać. Znalazłem na GF replikę Barretta m99 springa za ok. 1100 zł . Czytałem o nim i z tuningiem sporo problemu ale nie dawno pojawiła się firma Mancraft (wszystkim znana:D) która robi konwersje do springów . Cena konwersji wychodzi 550 zł + koszty mamby butli itd. Replika będzie bardziej do strzelania w puszki z większych odległości (80-100m) a rzadziej do kampienia w krzakach. I tu moje pytanka. 1. Czy warto w to zainwestować ? 2. Czy będę musiał poza wymianą gumki i lufy na precyzyjną wymienić coś jeszcze ? 3. Co dokładnie potrzebuję jeszcze do tej konwersji ? (podacie jakiś zestaw mamb uszczelek i innych rzeczy ? nie wiem co i jak w takich gaziakach jest potrzebne) 4. Czy przy dobrej gumce te 1000 fps będzie przydatne ? 5. Można w nim wymienić chwyt na snajperski ? Na jednym z filmików na YT widziałem , że po wyciągnięciu trzech pinów wychodzi cały uchwyt razem z jakąś szyną z tyłu. 6. Chciałbym mieć naprawdę wielkiego metalowego klocka który ma fps jak na replikę takiego kolosa przystało . Czy wersja aegowa (m82a2) będzie lepsza ? (tuning , zasięg itd. przyznaje się że nie czytałem o nim). 7. Poza kosztem gazu mam się nastawić na kolejne wydatki takie jak zużywające się części itd ? Wiem , że tego trochę jest ale bardzo mi zależy . mam do wyboru albo nowego kompa albo Barretta więc jeśli gra nie warta świeczki to trudno :icon_biggrin:. link. http://gunfire.pl/product-pol-1152192886-Barrett-M99-SW-01-.html Edited August 6, 2012 by Reegz
wilkosz Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 Kup lepiej kompa akurat m99 od SW to syf macałem i wykonanie jest do du...y ale o gustach sie nie dyskutuje pozatym bral juz bym jakie m82a1/a3
wiciok Posted August 6, 2012 Report Posted August 6, 2012 Do puszek, to się kupuje wiatrówkę. Za te 2000 PLN to masz w czym wybierać. Z >80metrów z repliki ASG nie trafisz w puszkę. Przy gładkiej lufie i podłej jakości kulkach (a obecnie wszystkie dostępne w handlu ciężkie kulki są fatalnej jakości) nie ma co o tym marzyć. Kup sobie komputer, albo załóż lokatę, czy tam kup jakieś obligacje - bardziej się to opłaci. Temat niezgodny z założeniami działu - zamykam, potem leci do piachu.
Recommended Posts