ewa119d Posted August 2, 2012 Report Posted August 2, 2012 Hejka, a więc tak odpada mi selektor ognia od MP5A4 z JG. Jak najłatwiej go naprawić o nie mam zielonego pojęcia a tematow o tym na forum nie znalazłam ^^. Quote
Ray~ Posted August 2, 2012 Report Posted August 2, 2012 Rozebrać replikę i zobaczyć w czym tkwi problem - może wystarczy użyć tylko śrubokręta. Quote
ewa119d Posted August 2, 2012 Author Report Posted August 2, 2012 Rozebrać replikę i zobaczyć w czym tkwi problem - może wystarczy użyć tylko śrubokręta. Nie mam talentu do skladania ponownie takich rzeczy moge rozebrać ale to pewnie na tym się skonczy xD Quote
Ray~ Posted August 2, 2012 Report Posted August 2, 2012 To zostaje tylko serwis jeśli sama nie potrafisz tego zrobić. Odpadający selektor ognia nie da się o tak przykleić taśmą do body, bo to nic nie da. Quote
ewa119d Posted August 2, 2012 Author Report Posted August 2, 2012 (edited) Ale nie odpadł z obu stron tylko z jednej druga się trzyma i nie odpada ^^ Chyba uzyje kropelki xD Edited August 2, 2012 by ewa119d Quote
Ray~ Posted August 2, 2012 Report Posted August 2, 2012 Więcej zepsujesz niż naprawisz. To nic nie da, a dodatkowo poleci Ci pewnie za dużo kleju i skleisz selektor na dobre w jednej pozycji i wtedy na pewno będzie trzeba rozebrać replikę-to nie jest wielka filozofia, to nie GEARBOX, tylko kilka sekund roboty. Quote
ewa119d Posted August 2, 2012 Author Report Posted August 2, 2012 Dobra dzięki biore się za rozebranie repliki ^^ Quote
Matison Posted August 2, 2012 Report Posted August 2, 2012 Jak selektor z jednej strony odpada tylko to strzelam że z lewej. W dźwigni od spodu jest śrubka (a bynajmniej powinna tam być) wystarczy ją dokręcić i tyle. Quote
ewa119d Posted August 2, 2012 Author Report Posted August 2, 2012 Tak z lewej dokręciłam tę srubke i nadal lata ale już mniej więc da rade ^^ Quote
Alexanderexis Posted August 2, 2012 Report Posted August 2, 2012 Kropelka to dobra myśl, byle z umiarem! Quote
ewa119d Posted August 2, 2012 Author Report Posted August 2, 2012 Dzieki ^^ licze na to, że z tej kropelki cos wyjdzie ^^ Quote
szkielet1990 Posted August 2, 2012 Report Posted August 2, 2012 Ja dmuchając na zimno w swojej Mp5 Cm.041B za nowości odrazu przykleiłem te małe śrubki klejem do gwintóww, dałem też troszkę tam do otworu, żeby przykleić dźwigienkę i chodzi już sporo czasu, nawet nie drgnie :) swoją drogą podczas jakiejkolwiek naprawy w replikach bez kleju do gwintów nawet nie podchodzę, bardzo często się przydaje. Quote
Alexanderexis Posted August 3, 2012 Report Posted August 3, 2012 No tak, a nie lepiej dokupić normalne śrubki nawet w "Leroy Marelen" (jakoś tak) i zastąpić to coś, zwane śrubkami. Co jak co, ale chińskie śrubki są robione z jakiegoś plastiku i koniecznie wypada je wymienić szczególnie w MP5. Quote
Recommended Posts