koksen Posted July 31, 2012 Report Posted July 31, 2012 Witam, posiadam CM 030, w którym wyrobiła się blokada magazynka. Po wsunięciu magazynek się blokuje ale z kazdym wystrzalem nieco się osuwa i w konsekwencji przestaje podawać kulki. Czy ktoś tak już miał i ile kosztowałaby ew. naprawa? Quote
toni8567689 Posted July 31, 2012 Report Posted July 31, 2012 Nie miałem nigdy tego glocka w łapach, ale pierwsze co mi przyszło do głowy to przykleić mag od spodu izolką... Quote
Szpaku03 Posted July 31, 2012 Report Posted July 31, 2012 Miałem podobny problem są 2 rozwiązania: Wyrobione wcięcie w magazynku: Rozwiązanie:ubytek uzupełnić mieszanką żywica epoksydowa+wełna stalowa Wyrobiony zatrzask magazynka: Koniec blokady wsuwający się ww wcięcie w magazynku uległ wytarciu poprzez częste lub zbyt energiczne wkładanie magazynka. Rozwiązanie:Ubytek uzupełnić także żywica epoksydową i włóknem węglowym(zestawy naprawcze dostępne w marketach typu Castorama) po wyschnięciu doprowadzić pilnikiem do pożądanego kształtu. Ew części z uszkodzonej repliki :D Mam nadzieję że pomogłem jeśli nie zapraszam na priv lub GG. Pozdrawiam Quote
Marrtinez Posted July 31, 2012 Report Posted July 31, 2012 Kiedyś miałem podobny problem w Berretce od KJW. Wyrobiony zatrzask powodował, że magazynek miał lekki luz góra-dół, przez co pojawiły się problemy ze szczelnością i podawaniem kulek. Najprostsze (zarazem najtańsze i najmniej profesjonalne) rozwiązanie - trochę izolki na ściankach maga. Magazynek wchodził lekko na wcisk i siedział nieruchomo w gnieździe. Co prawda można zapomnieć o szybkiej zmianie maga, ale przynajmniej nie ma szans go zgubić :wink: Quote
Recommended Posts