Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Szukam dla siebie kompromisu pomiędzy bezpieczeństwem jakie oferują gogle,a lekkością i małą wielkością okularów.Czy mam inny wybór niż

1.Uvex http://allegro.pl/okulary-ochronne-uvex-cyberguard-z-wentylacja-i2517786658.html

2.Yato http://allegro.pl/yato-7377-profesjonalne-okulary-ochronne-i2521325636.html

Niestety ESS v12 odpadają ze względu na cenę,na ten cel chcę przeznaczyć około 50 złotych[generalnie mogę do dobrego sprzętu jeszcze dołożyć].

O uvexach wiele dobrych opinii znajduje się nawet tutaj na forum,natomiast na temat Yato nie ma za wiele informacji. Czy oprócz wymienionych wyżej trzech znajdą sie jakieś okulary w pełni osłaniające oczy?

Guest gecko123
Posted

Mam Bolle X90BSPI, takie bardzo przylegające bardziej gogle i niesamowicie parują.

Posted

Niestety skyper odpada ze względu na mój charakterystyczny układ ryja co daje mu dużą szparę pod i z tyłu okularów,co po ostatnim wypadku nie daje mi komfortu psychicznego.

Posted

W Bolle Tracker da się wyjąć tą gąbkę razem z plastikiem i wtedy tak nie parują (chociaż na razie sprawdzałem to tylko na rowerze) a dopasowane są dalej... ale po wcześniejszych doświadczeniach daleki jestem od ich polecania - przed taką modyfikacją w genialny sposób łączyły wady gogli i okularów.

Po prawdzie to najlepiej jak masz możliwość pomierz sobie jak najwięcej różnych okularów, może znajdziesz takie co będą ci w miarę przylegać, tak chyba będzie najlepiej.

Jak chcesz przyoszczędzić to sprawdź też różne markety budowlane albo sklepy bhpowe-mi np. bardzo podpasiły okulary za dychę z castoramy w stylu tych: http://allegro.pl/okulary-bhp-ochronne-uv400-poliweglan-promocja-i2465260780.html Szkoda że nie zrobiłem sobie zapasu bo teraz jest inny model

Posted

No ale jeśli ładnie pasują do twarzy, nie parują i 500 fps biorą na klatę to niby czemu nie? Po co mam przepłacać za specjalne do airsoftu a sprawdzające się [przynajmniej mi] gorzej?

Test ognia z najmocniejszej repliki jest obowiązkowy ale ryzykujesz dychę a nie sześć czy ile tam :icon_wink:

Posted

@Autor: Polecanie przylegających do twarzy okularów przez internet trąci bezsensem. Właśnie przez specyficzny układ każdego ryja z osobna. Na mój mogą przylegać okulary X, na twoim mogą mieć centymetrowe szpary na dole i na bokach.

Chcesz mieć komfort psychiczy? Też chciałem. Oto, co zrobiłem - kupiłem dobre okulary, kupiłem dobry antifog, kupiłem maskę na mordę (stalker), a na łeb wpakowałem kapelusz. Teraz wszystkie szpary z boku, z góry i z dołu są pozakrywane, a ja nie muszę się bać ani o oczy, ani o twarz.