Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Siemano. Właśnie dostalem paczkę z demobilu z moimi ESS Ice i mam problem. Jako, że zauszniki są proste, po prostu spadają mi z ryja. O ile mam na łbie słuchawki, to one jeszcze okulary na miejscu trzymają. Ale bez nich, to wystarczy, że pochylę się do przodu i okulary już lecą. Jak sobie radzicie z tym problemem, jeśli takowy macie? :)

Posted

No odkrycie ameryki to to nie jest :P

Bardziej mi chodziło o jakieś konkrety. Teraz sobie wykminiłem pasek ze ściągaczem ze SPECSów, ale bardziej mi chodziło, czy ktoś próbował profilować sobie zauszniki.

• 2 weeks later...
Posted

Lul. Na początku, po wygięciu oprawka wracała do poprzedniego stanu. A mocniej nie chciałem zginać, w obawie, że złamię :P A tu patrz, kurde dało radę. Jeszcze tylko problem uporczywego parowania (co w ESSach, widzę, że jest wredne...) i będzie super :)

Dzięki

• 4 weeks later...
Posted

Wczoraj przyszły do mnie moje ICE ONE i postanowiłem je przetestować:

-AKMS Boyi (400 fps)

-G&G 0.25g

-odległość: 20cm

-4 strzały (po jednym na środek i kant na każdej szybce)

Po ich obejrzeniu po teście wpadłem w lekką konsternację ponieważ oglądając inne testy to po strzałach nie powinno być żadnych uszkodzeń poza ścieralnymi śladami. U mnie z kolei pod każdym miejscem uderzenia jest okrągły ślad zniekształcający obraz. Nie za mocno - tak lekko. I teraz pytanie można takich okularów używać czy lepiej kupić nową szybkę (z czym będzie problem bo nigdzie nie widziałem szybki do kupienia osobno)?

Posted

o ile mnie pamięć nie mydli to tego typu sprzęt jeżeli jest certyfikowany na uderzenie o jakiejś tam sile etc. to dotyczy to jednorazowego incydentu, to znaczy jak ma wytrzymać np. 17J to wytrzyma ale raz, i to gwarantuje Ci producent i po ewentualnym trafieniu należy wizjery/całość wymienić

nie wiem na ile to ma przełożenie do takich niewielkich sił jakie występują w ASG

a ICE występują w bundlach z różnymi wizjerami więc powinno się dać dokupić, niekoniecznie u nas