Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam

Jako że za niedługo mam urodziny chcę sobie sprawić jakąś nową zabawkę:)Ale mniejsza o to.Chciałbym aby to było coś stylowego, rzadko spotykanego i ciekawego.Nie musi być specjalnie wygodne gdyż będzie to któraś replika i będzie używana od czasu do czasu.Fajnie by było gdyby nie był to chińczyk lecz coś lepszego.Zdałoby się aby było stalowe lub z lepszego metalu a nie znal.Do tego jakby było drewno było by fajnie.Noi gdyby zachaczało o okolice drugiej wojny to by już było super.Odpadają wszelkie risy, nowoczesne bajery itd(chyba że replika fajna i godna uwagi, a nie kolejna emka).Noi odpadają raczej wszelakie emki, kałasze, mp5 itd(no chyba że jakaś ciekawa wersja).Na razie co udało mi się znaleść co by mi pasowało i by było dostepne w jakimś sklepie(z tym też jest straszna lipa):

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_223&products_id=8125&name=ARES_-_PPSH_-_SMG-003_AEG#!prettyPhoto

http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_147&products_id=3244&name=Classic_Army_-_CA25#!prettyPhoto taka SR nawet by podeszła:)

http://gunfire.pl/product-pol-1152194779-KA-AG-67-Thompson-1928-Chicago.html noi mój faworyt:).Niestety nigdzie nie dostępny nie wiadomo kiedy będą mieli.Jednak istenieje możliwość sprowadzenia z HK jednakże wychodzi troche drożej:/

Co do typu repliki raczej nie mam wymagań:)Prosiłbym o jakieś rady co do tego i propozycje replik.

Posted

tar odpada tak samo jak smarownica galil i ten kałasz też:)

kar jednak ciut za drogi i do tego to musi być karbin który jednak na strzelanke mozna zabrać i mieć jakies szanse:)

Posted (edited)

Trochę rzadkich egzemplarzy się jeszcze znajdzie Sigi 55x od ICS/ Type 97 RS/ MC51 od G&G/ Mp7 kwa/ FN Fal KA(ale podobno upierdliwy w tuningu)/ UMP czyli UMG G&G.

Edited by Widmo34
Posted

W takim razię tak jak napisał poprzednik Masada,Scar H SSR od VFC, Thompson King Armsa,Maruzen 870 na GG.

Dużo jest fajnych unikatowych replik ale wszystko zależy od twojego gustu i wielkości portfela ;)

Posted (edited)

Jestem laikiem w ASG (bo dopiero niedawno kupiłem pierwszą replikę) ale czy np. tzw Thommi Gun by Cię nie interesował :icon_smile:?

Thomsonów w nacie można znaleźć co najmniej kilka nie zahacza o drugą wojnę światową ale i tak ma klimat pierwszej połowy XX wieku :icon_razz:

[Edit]O widzę że kolega z góry mnie wyprzedził z pomysłem na Thomsona :icon_smile:

Edited by Kikas
Posted

tar odpada tak samo jak smarownica galil i ten kałasz też :icon_smile:

kar jednak ciut za drogi i do tego to musi być karbin który jednak na strzelanke mozna zabrać i mieć jakies szanse:)

Jak to powiadają - nic tak nie cieszy, jak seria z Pepeszy :)

http://gunfire.pl/product-pol-1152194744-Replika-pistoletu-maszynowego-HP-01U-WERSJA-DARK-WOOD.html - chwilowo niedostępna, ale poszukaj w innych sklepach.

Klasyczne, z epoki, rzadkie, ale rozpoznawalne - tak, ze nikt nie będzie zadawał głupich pytań "a co to takiego?"

Posted

Cieżko będzie bo chcesz markowo, dobrej jakosci typu stal/drewno, z mocnymi bebechami, rzadki egzemplarz i do tego tanio. Tak sie nie da. Z tematu rzadkich replik powiem tak : bullpupy są rzadkie, gazowe pmy / subkgarabinki, galile, gazowe shotguny, BAR vfc, scar ssr też popularne nie są.

Posted (edited)

Jak to powiadają - nic tak nie cieszy, jak seria z Pepeszy :icon_smile:

http://gunfire.pl/pr...-DARK-WOOD.html - chwilowo niedostępna, ale poszukaj w innych sklepach.

Klasyczne, z epoki, rzadkie, ale rozpoznawalne - tak, ze nikt nie będzie zadawał głupich pytań "a co to takiego?"

Podałem w moim poście link do Speca, tam jest dostępna, produkcji ARES-a i nieco tańsza niż na Gunfire.

Replika jest mmmniiiaaammm... :maniak_OK: stal + drewno, do tego GB V.7, wręcz niezniszczalny. Gdyby nie to, że nie lubię wszystkiego co "ruskie", uzbierałbym "kasy" i kupił.

Jedyna wada, to brak magazynków prostych i w ogóle jakichś Low-ów lub Mid-ów. Nie cierpię "grzechotek"!

Edited by Powała
Posted (edited)

Tylko nie pochodzi z II WŚ, a autor chce coś "zahaczającego", więc w rachubę wchodzą Thompson, M14, Mauser, a ja stawiałbym jednak na PPSh. Spełnia wszelkie wymagania, jakie autor postawił.

Edited by Powała
Posted

hm dzięki za rady:)

jak na razie najbardziej podchodzi mi thompson tylko ze wersja m1928 lub pepesza:)

tylko że jest problem bo dostać teraz thompsona to raniczy z cudem:/

zna ktoś jakiś sposób skad można to zamówić oprócz ściagać z HK??