Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted (edited)

Witam , wracając z Wrocławia z kolegami podczas mijania jednostki wojskowej ( pod wieczór) było pusto.

Uwagę jednak przyciągnął na siebie koleś patrolujący teren poza jednostką(za bramą) , ubrany był w jakiegoś niebieskiego puzlaka a na ramieniu miał AKMS , a przynajmniej tak mi się wydawało.

Co to mogło być ?

Edited by DuchWilka
Posted (edited)

Możliwe , ale nie wiedziałem że ochronie wolno nosić akms.

ED: I paradować z nim tak jak by się chciało nim pochwalić.

Edited by DuchWilka
Posted (edited)

Tak samo jak byliśmy w Wesołej w Warszawie na jednostce to zaraz po przekroczeniu bramy wjazdowej

zauważyliśmy jakiegoś gościa miał jungle, spodnie czarne BDU, czarny t-shirt i baseballówkę a na plecach Tantala :icon_razz2:

Edited by Szpaku03
Guest Mati13k
Posted (edited)

To są SUFO - co to dokładniej to już raczej znajdziesz. I tak, mogą nosić taką broń. W JW w moim mieście noszą podczas pilnowania MP5A4 (ciemno było i ciężko było rozpoznać).

Co? Na pewno to było MP5 z obustronnym selektorem i stałą kolbą? Cholera, większość SPAPów wciąż męczy A3, a tu nagle tacy A4 dostają! :>

Edited by Mati13k
Posted

A doczytaj cholero jedna co w nawiasie jest :D Nie jestem tego pewien na 100%, ale na bank miało stałą kolbę. Więc albo a2 albo a4. Niestety w soczewkach wbudowanego nokto nie mam więc nie powiem dokładnie, która to była wersja.

Posted (edited)

<p>

Co? Na pewno to było MP5 z obustronnym selektorem i stałą kolbą? Cholera, większość SPAPów wciąż męczy A3, a tu nagle tacy A4 dostają! :>

Bo widzisz SPAPY i inne tego typu związki taktyczne ( :icon_wink: ) to za niska półka na taki sprzęt :icon_razz:

Edited by danesz
Guest Mati13k
Posted

A Glauberyty? Dla przykładu wokół 2305 panowie chodzą z Glauberytami (są z IMPELu bodajże).