Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Posiadam wiatrówkę B-2 o sile Maksymalnie 17 Juli.

Chciałbym się dowiedzieć czy ten łuk:

http://shoottech.com/raptor gdzie jest napisane, ze ma siłę 410 FPS jest silniejszy od wiatrówki czy nie jest.

Niestety nie wiem jak przelicza się Jule na FPSy (jednostki), więc nie wiem co jest od czego mocniejsze.

Bardzo proszę o pomoc.

Posted (edited)
Taka ciekawostka .Energia pocisku 52 g Barnes wystrzelonego z karabinu Barret M82 ma 20195 J .

Dlatego przy trafieniu urywa ręce i nogi hyhyhy.

Edited by kjujiczek
Posted
Posiadam wiatrówkę B-2 o sile Maksymalnie 17 Juli.

B2 ma około 8-10J na wylocie. Czasem więcej, jak się komuś w fabryce ładniej złoży.

Posted

B2 ma około 8-10J na wylocie. Czasem więcej, jak się komuś w fabryce ładniej złoży.

O ładniejsze ułożenie bym się nie martwił tylko o dieslowanie. Stąd może się brać to "więcej" :D

Posted

nie mam czym zmierzyć FPS mojego łuku, ale zwykłą strzałę z włókna szklanego (sportową) posłałem na ponad pół kilometra strzelając pod kątem ok. 40 st. a wbiła się w ziemię aż po brzechwy. Z 20 m wbiła się na ok 15 cm w jabłoń (oczywiście uległa zniszczeniu :)).

Z tych "doświadczeń" wynika jasno, że wiatrówka raczej jest bez szans :)

Łuk bloczkowy, majdan z aluminium, ramiona z włókna szklanego, naciąg max. 50 lbs. kosztował mnie ok. 400 zł (nie pamiętam dokładnie bo było to z 5 lat temu :))

Posted

No z takiego "prawdziwego" łuku nie miałem okazji jeszcze strzelać, więc na zasięg nie popatrze.

Żeby wiatrówka miała poniżej 17J, to rozumiem, bo mała masa pocisku, ale żeby tak silny łuk? Ile ta "szczała" waży?

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...