Gm3rcio Posted July 4, 2012 Report Posted July 4, 2012 Witam jaki tłok spasuje mi do repliki g36 605-5 ? Najlepiej żeby nie był najdroższy ale z metalowymi zębami. Ja się na tym nie znam więc wolę spytać was ;) Quote
Fedajkin Posted July 5, 2012 Report Posted July 5, 2012 Właściwie to każdy, który pasuje do GB v3. Nie polecane są tłoki z aluminium ze względu na swoją masę, która powoduje szybkie pękanie szkielety a co za tym idzie - więcej wydatków! o.o Tak więc poszukaj sobie tłoka z tworzywa, każdy sklep ma ich bogatą ofertę. Jeśli będą mieć stalowe zęby to tym lepiej. O ile zębatki nie są zrobione z cyny lutowniczej to cały mechanizm tylko na tym zyska. Polecam tłoki SHS, każdy bez wyjątku. ACMy prawdopodobnie też są przez nich robione, mają podobną cenę i pewnie podobną jakość. Quote
zajaszcze Posted July 5, 2012 Report Posted July 5, 2012 (edited) Właściwie to każdy, który pasuje do GB v3. Nie polecane są tłoki z aluminium ze względu na swoją masę, która powoduje szybkie pękanie szkielety a co za tym idzie - więcej wydatków! o.o Tak więc poszukaj sobie tłoka z tworzywa, każdy sklep ma ich bogatą ofertę. Jeśli będą mieć stalowe zęby to tym lepiej. O ile zębatki nie są zrobione z cyny lutowniczej to cały mechanizm tylko na tym zyska. Polecam tłoki SHS, każdy bez wyjątku. ACMy prawdopodobnie też są przez nich robione, mają podobną cenę i pewnie podobną jakość. A ja polecam tłok aluminiowy JBU teraz jest drogi, ale niezniszczalny. Pozdrawia ten, któremu tłok aluminiowy przemielił ponad 100ooo bb's na m120 i m130 na stokowym szkielecie JG. Edited July 5, 2012 by zajaszcze Quote
Gm3rcio Posted July 5, 2012 Author Report Posted July 5, 2012 A to ile ma ząbków ma jakieś znaczenie czy nie ? Quote
Fedajkin Posted July 5, 2012 Report Posted July 5, 2012 Tłoki standardowo mają 15 zębów z wyjątkiem takich do przedłużanego gearboxa. Niektóre tylko mają spiłowany ostatni ząbek co w niektórych przypadkach ułatwia pracę zębatkom. Przy dużej szybkostrzelności zęby by o siebie haczyły właśnie w tamtym miejscu - krótko mówiąc zacinka. Jeśli nie masz zamiaru robić 20 kulek na sekunde to możesz brać tłok z 15 zębami. Quote
Recommended Posts