Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam, wymieniłem kable ,zalożyłem płytkę selektora SHS , i mam problem bo nie mam trybu auto. Jak ręką docisnę zapadkę to jest , płytka selektora "na stole" też go dociska choć trzeba mocno selektor pchnąć bo ta płytka jest nie wiem, krótka czy jak? W każdym razie złożony karabinek strzela tylko na semi a na auto protestuje tak jakby bateria nie miała siły ruszyć silnika (tyle że poza korpusem mieli aż miło) .

Co jest? :dry:

Posted (edited)

Z płytką wszystko raczej w porządku, ale widzę teraz że to wina selektora bo przy charakterystycznym kliknięciu na auto, brakuje mu jeszcze ok 2-3 mm docisku na płytkę, można to zrobić ale to psuje cały sens obustronnego selektora przy czym ten po prawej nie pozwala docisnąć tego do końca. Jak ustawić selektor w chwycie tak żeby było poprawnie? Jest prawie dobrze tylko "kliknięcie" to za mało i trzeba selektor pchnąć bardziej. Da się to poprawic?

Edited by macck
Posted

OK post dla potomnych

(kilka tagów : G36 G36K G36C JG Jing Gong Selektor płytka selektora nie klika tryb auto nie zaskakuje luz selektora)

Udało mi się usunąć luz w następujący sposób :

ta część którą przesuwa płytka selektora (taki dzyndzel który wystaje z gearboxa, zapadka taka czy coś) , przy płytce SHS ma luzy z selektorem G36K JG, wziąłem ok 2 mm izolacji z kabla silikonowego (miękka i elastyczna) 16AWG i założyłem na ten dzyndzel. Teraz płytka selektora spokojnie daje rade docisnąć dzyndzel. Jak się to będzie sprawiać to jeszcze napiszę.

Posted

I właśnie dlatego nienawidzę chińskich, części, a już zwłaszcza SHS... zaoszczędzisz parę zloty, a póxniej wszystko, trzeba przycinać, dopiłować, podklejać, po to ,żeby w najważniejszym momencie strzelanki odpadło. :/

Masakra.

Posted

I właśnie dlatego nienawidzę chińskich, części, a już zwłaszcza SHS... zaoszczędzisz parę zloty, a póxniej wszystko, trzeba przycinać, dopiłować, podklejać, po to ,żeby w najważniejszym momencie strzelanki odpadło. :/

Masakra.

Wyjdź!

• 1 year later...
Posted
Chyba Ci się głowka przegrzała :)

Chyba Tobie, stawiam, że w 3/4 ilości replik chodzi conajmniej 1 część SHS. Ja sam SHS polecam, wypróbowany i sprawdzony, złego słowa nie moge powiedzieć o częściach tej firmy. Tak więc cytując i popierając AnR "Wyjdź!" i nie grzesz synu więcej.

Co do w/w patentu działa, ale np tą izolację polecam usztywnić koszulką termo i trzyma na amen ;)