Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Cześć jako, że jestem bardzo szczupły bardzo trudno dobrać mi kamizelkę. Obecnie kupiłem MPC Condora i jest dla mnie za duża jeśli chodzi o obwód. Które z kamizelek mają dość dużą możliwość regulacji, tak aby można dopasować ją na szczupłą osobę.

Pozdrawiam

Kocur

Posted (edited)

Taśmy zewnętrzne mam na max skrócone, ale nie wiem o co chodzi z tymi taśmami po otworzeniu klap na dole.

Edit: Mam około 176cm wzrostu i około 60kg wagi.

Edited by Across321
Posted

Może napiszę co nie jest ok:) Na bank wszelkie zabudowane kamizelki. Modułowe wszelkie wynalazki też na mnie "wiszą" a nie leżą. LBV i wszelakie wariacje są znośne w zimę ;)

Posted

Po przymiarce kolejnej kamizelki dochodzę do wniosku, że większość kamizelek nie będzie na mnie pasowała. Tak więc, zaczynam rozmyślać nad Szelkami Jacko Plus i Pasem Pt-3/ PT "Górski". Pas sam w sobie był by zakładany na linii bioder. Czy to by było wygodne? Który pas lepiej by się sprawdził do przenoszenia: Ładownicy 3x2 magazynki M4, torby cargo, 2 kieszenie na granat, 2 ładownice AK, kieszeń na granat dymny (noszę w niej PMR), torby zrzutowej, oraz modułu PTT ?W późniejszym czasie doszedł by pokrowiec na camelbak, oraz sam pęcherz.

Posted

Pas oporządzeniowy w połączeniu z chudą osobą daje bardzo mało miejsca na graty. Przemyślałbym opcję mały chest rigg (zmieścisz na niego idealnie 3x2 magazynki do M, granat, radio, ładownicę pistoletową) i do tego wąski pas pierwszej linii - na cargo, worek zrzutowy, pierdółki. Camel na plecy jako samodzielny malutki plecak.

Posted

Pas oporządzeniowy w połączeniu z chudą osobą daje bardzo mało miejsca na graty. Przemyślałbym opcję mały chest rigg (zmieścisz na niego idealnie 3x2 magazynki do M, granat, radio, ładownicę pistoletową) i do tego wąski pas pierwszej linii - na cargo, worek zrzutowy, pierdółki. Camel na plecy jako samodzielny malutki plecak.

Dobrze gada, dać mu piwa! :cool:

Aczkolwiek na typowym mini cheście (8 kolumn) wejdzie ta ładownica 3x2 M4 i radio, granat i pistoletowa już nie (chyba, żeby na wierzch, ale wtedy zrobi się cyc = bez sensu). Daj je na pas.

Jeżeli pas pierwszej linii będzie wąski i lekki, to sugeruję odpuścić z niego "cargo i pierdółki" - weź plecak, który zmieści nie tylko pęcherz hydracyjny, ale i wszystkie inne graty, jakie uznasz za niezbędne (i których nie musisz mieć w każdej chwili natychmiast pod ręką).

Posted

Jeśli nosisz Plate Carriera jako samą szmatę - bez balistyki, czy też jej substytutu, w formie karimaty, to niema się co dziwić, że jest nie wygodnie i lata. Mi pomogło w 100% w kamizelce LOKI II od PSTG.

Posted (edited)

Ja chyba znam rozwiązanie tego problemu, kupić najpierw jakieś ładownice, naładować tam batonów i iść na siłownie. :wink:

@I jak te ładownice będą już pasowały, to znaczy, że czas przestać.

Edited by Alexanderexis
  • 10 months later...