Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie do forumoiczów, którzy mają doświadczenie w takich przeróbkach: mianoicie mam plan wstawić do cm 028a chwyt przedni od ostrgo Ak oraz chwyt pistoletowy. Czy jest to możliwe używając podstawowych narzędzi (pilniki, młoek, piła, papier ścierny) ?

-chwyt pistoletowy http://www.frontowiec.com/index.php?p2503,chwyt-pistoletowy-do-karabinu-akm-akms-tantal-czarny

-chwyt przedni będzie drewniany lub coś jak tantal (czarny)

zamienię także magazynek na czarny w stylu ak74/tantal/beryl. Proszę o szybką odpowiedź :happy: .

Posted

Drewno od ostrego trudno się dopasowuję, ale da radę, mi się udało :). Chwyt pistoletowy byś musiał po ucinać żeby wszedł, ale tak czy siak jest za wąski, silnik się nie zmieści w nim :(. O co ci chodzi z magazynkami bo nie rozumiem.

Posted

Mam pytanie do forumoiczów, którzy mają doświadczenie w takich przeróbkach: mianoicie mam plan wstawić do cm 028a chwyt przedni od ostrgo Ak oraz chwyt pistoletowy. Czy jest to możliwe używając podstawowych narzędzi (pilniki, młoek, piła, papier ścierny) ?

-chwyt pistoletowy http://www.frontowiec.com/index.php?p2503,chwyt-pistoletowy-do-karabinu-akm-akms-tantal-czarny

-chwyt przedni będzie drewniany lub coś jak tantal (czarny)

zamienię także magazynek na czarny w stylu ak74/tantal/beryl. Proszę o szybką odpowiedź :happy: .

Forowiczów.

Oski52. Nie. Nie trudno.

Łoże, kolba i wiele części do rodziny AK pochodzące z prawdziwej broni, można dość łato dopasować do każdej repliki. Nie używając specjalistycznych narzędzi. Tak samo z dopasowywaniem prawdziwych magazynków.

Jedynie chwyt pistoletowy, jest problematyczny. Polecam kupić replikę drewnianą do zabawki albo zrobić samemu. Przerabianie prawdziwego jest trudne a efekt mierny.