Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z magiem czy z karabinem

Recommended Posts

Guest zehnv2
Posted

Witam.

Mam problem dzisiaj chciałem przetestować karabin i mam mały problem jak szczelam to połowa kulek wylatuje normalnie a druga połowa zostaje w magazynku. a jak wyciagam maga to wysypuje się około 6 kulek. I mam pyytanie od czego to zależy. Mam karabin sr25 p&j a magazynek Hi-Capa.

Pozdrawiam.

Posted

To norma, nie ma w tym nic dziwnego.

Hi-cap nie poda wszystkich kulek bo sprężyna jest nakręcana i podaje kulki do góry kanałem a nie jak w mid/low/real że sprężyna jest ściskana. A to że z maga po wyjęciu wysypuje się 6 kulek to też norma bo zostaje część w kanale komory hop-up który wchodzi do maga.

Żeby podawało więcej kulek podkręć mocniej maga ale bez przesady bo sprężynę złamiesz ;)

Posted (edited)

Znawcy, a co powiecie na to:

obejrzyjcie całość, a najlepiej to jak podaje magazynek, może replika inna ale jednak.

Eeee... ale o co Ci chodzi? 8:28 widać dokładnie moment wyjęcia magazynka i wypadnięcie kulek z komory HU. Jeżeli Hi-cap jest dobrej jakości, ma dobrą sprężynę i mechanizm, to jak najbardziej jest w stanie jednym ciągiem wystrzelić całą zawartość, wszystko zależy od zdolności naprężenia się sprężyny w magazynku, ale zawsze zostanie Ci parę kulek w kanale bo nie ma szans aby je wystrzelić, nie słychać ich grzechotania na filmie bo są zapierane przez kółko podające.

Edited by mikunda
Posted

@szymongwiazda

Ja widzę że znawcą jesteś raczej ty. Każdy normalny airsoftowiec pierwszy mag jaki miał to przeważnie był hi-cap bo takie są dodawane przeważnie i każdy wie jak działa HC. I nie porównujmy nowe M4 WE z SR-25 PJ. A jeżeli tobie chodzi o to że podaje wszystkie 300 kulek bez szemrania to kup sobie okulary bo ewidentnie widać że po wypięciu ładnych kilka białych kuleczek wypada i pewnie jeszcze kilka zostały w kanale.