Gemmell84 Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 Witam, Potrzebuję rady, gdyż zaczynam po raz kolejny swą przygodę z ASG. Chciałbym kupić pistolet na CO2 - początkowo używać go będę jako broni głównej, z czasem tylko bocznej. Kiedyś bawiłem się trochę z green gazem i stwierdziłem, iż potrzebuję CO2, natomiast jeśli chodzi o model, to coś wschodniego. Rynek nie rozpieszcza, tak więc natrafiłem na pięknego, acz nietaniego Makarova: http://www.sklep.airsoftguns.pl/product-pol-1152196753-Replika-pistoletu-Makarov-na-CO2.html lub bardziej nowoczesnego Cz: http://taktyczny.com/repliki-asg/pistolety/pistolet-cz-75d-compact-bb-co2.html Co wybrać i dlaczego? Bardziej podoba mi się Makarov, podobno jest jeszcze wersja KWC, ale ciężko o nią w jakichś polskich sklepach. Pozdrawiam Quote
Guest (ID:6452) Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 Oba pistolety to "dolny kraniec średniej półki" albo nawet "górny kraniec dolnej półki". Z tym, że w kwestii replik broni wschodniej to dużego wboru i tak nima. Quote
Powała Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 "Makron" jest niesamowicie "klimatyczny", ale ta replika ma trzy wady: - na fotkach wygląda na dość tandetne wykonanie, nie wiem jak jest w oryginale, może ktoś miał go w łapie, - brak Blow-Back, co psuje całą radochę i klimat, więc cena nieadekwatna do tego co sobą prezentuje replika, - jest niedostępny. "CZeszka" prezentuje się dużo lepiej, posiada oryginalne oznaczenia i Blow-Back. Miałem ją w ręku dwa lata temu w sklepie, jest OK, no i jest dostępna i tańsza. Jeśli miałbym wybierać między tymi dwiema, wybrałbym CZ-kę. Quote
Dudek Javny Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 (edited) Makarov nie jest taki zły. Z kumplami z SCDTV zrobiliśmy recenzję Makarowa KWC + porównanie z ostrym. Edited June 21, 2012 by Dudek Javny Quote
Gemmell84 Posted June 21, 2012 Author Report Posted June 21, 2012 (edited) "Makron" jest niesamowicie "klimatyczny", ale ta replika ma trzy wady: - na fotkach wygląda na dość tandetne wykonanie, nie wiem jak jest w oryginale, może ktoś miał go w łapie, - brak Blow-Back, co psuje całą radochę i klimat, więc cena nieadekwatna do tego co sobą prezentuje replika, - jest niedostępny. "CZeszka" prezentuje się dużo lepiej, posiada oryginalne oznaczenia i Blow-Back. Miałem ją w ręku dwa lata temu w sklepie, jest OK, no i jest dostępna i tańsza. Jeśli miałbym wybierać między tymi dwiema, wybrałbym CZ-kę. Fakt, brak Blow Backu trochę go dyskryminuje, natomiast klimatyczny to jest, prawda. Cholernie mi się podoba, aczkolwiek żadnego z tych dwóch w ręku nie miałem. Z czasem i tak dokupię fajne AK, ale coś z tych sobie sprawię, tylko CO!? A nie są za mocne tak naprawdę na CQB - rozpisują się na stronkach sklepów, że Mak ma ponad 400FPS, CZ podobnie... A z innej beczki, też ze wschodu, co w ogóle sądzicie, wiecie o tym: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_89&products_id=7907&name=ASG_-_Zastava_CZ_99_-_AEP Tu też BB nie ma i wykonanie wygląda na słabe, ale jest to jakaś tam alternatywa, tylko na boczną i back up, aczkolwiek nie jestem przekonany co do elektryków pistoletów - może zbyt mało o nich wiem, miałem styczności. Natomiast widziałem, że TM też takowe produkuje - fajny Glock 18 np. Pozdrawiam Edited June 22, 2012 by pidzejfat Nie na temat Quote
Guest (ID:6452) Posted June 21, 2012 Report Posted June 21, 2012 Tylko, że ta "zastava" nie przypomina w ogóle zastavy... Quote
Gemmell84 Posted June 21, 2012 Author Report Posted June 21, 2012 Tylko, że ta "zastava" nie przypomina w ogóle zastavy... Fakt, wygląda ona w ogóle bardzo licho, a swoje i tak kosztuje. A o Makarovie KWC czytałem, ale na żadnej polskiej stronce nie widziałem aby był dostępny, jedynie ten UMAREX, też więc nie wiem po ile chodzi. A rewolwery Dan Wesson? To chyba w ogóle nie nadaje się do zabawy, bo raczej dłuugo się ładuje. Makarov wygląda najlepiej, ale ciekawi mnie jak w ręce leży i w ogóle, a bardzo rzaaaadki jest niestety. Trzeba by się do niego przymierzyć. Quote
Dziećka Posted June 22, 2012 Report Posted June 22, 2012 Makarova robi jeszcze G&H, ale to już siedem stówek i 600 FPS, jak podaje producent :blink: Quote
Gemmell84 Posted June 22, 2012 Author Report Posted June 22, 2012 Makarova robi jeszcze G&H, ale to już siedem stówek i 600 FPS, jak podaje producent :blink: Nieźle, ale to przesada, zważywszy, że po jakimś mam nadzieję krótkim czasie będzie tylko siedział w kaburze. Dlatego serio przez chwilę pomyślałem o tej pseudo Zastavie, tylko z 2 strony te jej FPS jak podają 185-210 to nieco ZA mało. Cz wydaje się optymalne gdzieś po środku ;) Choć Makarov kusi bardzo. Quote
Recommended Posts