Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam zamiar dokupić kolimator do mojej cymy 0.48m.

I tu oczywiście pytanie: jakich koli używacie w swoich ak ?

Jakie są polecane zarówno te które da się zamontować od razu jak i te do których trzeba jakiś montaż ?

Pozdrawiam.

Posted

Od razu to załozysz tylko dedykowane rosyjskie kolimatory ( Cobrę lub PK-A ) Natomiast na podstawę z RISem montowaną na bocznym montażu mozesz zamontować dosłownie wszystko (efekt wizualny i koszerność pomijam).

Można tez postarać się o montowane w miejsce okładek chwytu przedniego lub na kolanko gazowe moduły z szynami, na które też możesz zakładać co ci się tylko spodoba.

Inną metodą jest poszukanie szyn montowanych nad pokrywą komory zamkowej (takich od Tantala lub Beryla) albo wręcz całej pokrywy z integralną szyną (ale akurat tego rozwiązania nie polecę ze względu na małą stabilnośc pokrywy).

U mnie na jednym kałaszu wisi na bocznej podstawie celownik optyczny, na drugim siedzi kolimator Rusak ( na przerobionej pokrywie komory zamkowej).

Posted (edited)

Eotech na ak wygląda.. dość dziwnie, taki mały grubasek : )))

Aimpoint lub ACOG wg mnie wygląda najlepiej.. Ale o gustach się nie dyskutuje więc wybierz to co Tobie się najbardziej podoba.

@Edit: literówka.

@Edit 2:

Ot.

Nie wiem co wy macie z tym 'wiem że to acm', 'acm to gówno' itp.

Mam obecnie 2 kolimatory od ACM, i spisują się rewelacyjnie jak na swoją ceną. Posiadam też chest rig, który jest świetny, nic się nie pruje, nic nie pęka.

Jakaś moda na to 'acm to gówno' ?

Edited by asekrutor
Posted

Napisałem tak ( o ACM ) bo zauważyłem to samo co ty, a nie chce zobaczyć odp w stylu " ACM za 300 pln nie warto itd " tylko uprzedzam co to i oczekuje odpowiedzi ludzi nie "uprzedzonych" :D

I wydaje mi się ze zdecyduję się na ten celownik, ktoś go ma używa ?