Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Witam. Ostatnio postanowiłem zabawić się w asg. Poprzeglądałem trochę forum i myślę, że znalazłem odpowiedni karabin dla siebie: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-028-a-tactical.html . Nie mam zamiaru wystawiać na próbę waszej cierpliwości i pytać czy to dobry wybór bo macie już chyba tego dość :P . Chciałbym się raczej dowiedzieć jaki rodazaj ochrony oczu polecacie. Chciałbym czuć się bezpiecznie dlatego chyba zdecyduję się na maskę. Moje pytanie brzmi: czy dostanę jakiś dobry sprzęt tego typu za około 150 zł? Jeśli tak to jaki konkretnie? Chciałbym się też dowiedzieć jakiej wagi i jakiego producenta kulek powieniem używać do tego karabinu. Jeśli to zły dział, przepraszam. Z góry dziękuję za pomoc :)

Posted (edited)
(...) kulki G&G (...).PS. kulki oczywiście 0,23g.

G&G nie produkuje kulek 0,23.

Za polecanie tej maski (choć mam taką i używam z powodzeniem) zostałem nie tak dawno odsądzony od czci i wiary!

Replika (polecałbym G36K, ale w Tajwangun koszmarnie droga).

Okulary (polecałbym STTI, ktorych używam z powodzeniem od czterech lat, ale zostanę zaraz opluty) .

Maska.

Kulki (bez żadnych problemów używam Guarder 0,23 ze starych zapasów, ale podobno ostatnio pogorszyła się ich jakość).

Niestety nie udało mi się znaleźć wszystkich produktów w jednym sklepie... :bialaflaga:

Edited by Powała
Posted

G&G nie produkuje kulek 0,23.

Za polecanie tej maski (choć mam taką i używam z powodzeniem) zostałem nie tak dawno odsądzony od czci i wiary!

Replika.

Okulary.

Maska.

Kulki.

Niestety nie udało mi się znaleźć wszystkich produktów w jednym sklepie... :bialaflaga:

A to sorry, nie zauważyłem, że G&G nie robi 0,23. PJ i rocketsy też są ok.

Ja czytałem, że ta od ACM dużo gorsza od TMC nie jest...

I wyżej podałem wszystko z jednego sklepu.

Posted

Bardzo wszystkim dziękuję za szybkie odpowiedzi :happy: . Mam do was jeszcze jedno, może i głupie pytanie. Jak patrzę na tę maskę to trochę nie budzi mojego zaufania. Czy kulki na pewno nie przelatują przez te kratki? Jak jest z kulkami biodegradowalnymi?

Posted

Nic nie przelatuje. Nie wiem jak z rozpadaniem ale i tak nic Ci się nie stanie. Jak masz jakieś ale do tej maski to przed strzelanką "przestrzel" ją z bliska tak samo jak okulary :) Może się trochę powyginać ale to tylko to się z nią stanie.

Posted

Nic nie przelatuje. Nie wiem jak z rozpadaniem ale i tak nic Ci się nie stanie. Jak masz jakieś ale do tej maski to przed strzelanką "przestrzel" ją z bliska tak samo jak okulary :) Może się trochę powyginać ale to tylko to się z nią stanie.

A ja słyszałem, że z kulkami bio to taki trochę shotgun się robi...

Posted (edited)

Kulki bio są zazwyczaj gorszej jakości (szybciej się zniekształcają) i są zauważalnie droższe. Jeśli jesteś ekologiem to możesz używać :)

@kjujiczek - czy to maska ACM, czy TMC mi to nie robi, bo jak grasz w lesie z normalną ekipą, to nikt nie celuje w twarz cały czas. A pojedyncze trafienie przetrwa i ACM, i TMC...

Widzisz, jakbyś troszkę głębiej poczytał a nie dawał się fantazji ponieść to byś się dowiedział że przestrzelania ACMów trafiły się dotychczas dwa razy. Większy problem jest z pękaniem siatki podczas dopasowywania do bużki oraz fatalną jakością wykonania ( która w przypadku masek TMC jest trochę lepsza a i tak kudy im do masek BrassGuarda),

Arend

Edited by arend
Posted
@kjujiczek - czy to maska ACM, czy TMC mi to nie robi, bo jak grasz w lesie z normalną ekipą, to nikt nie celuje w twarz cały czas. A pojedyncze trafienie przetrwa i ACM, i TMC...

No nie zdziw się czasem.

Posted

Kulki bio potrafią się sklejać w magach. Pozatym są mało powtarzalne ( tak potrafią się różnić wymiarami i masą nawet wewnątrz paczki. Oczywiście są to procenty, ale widać podczas strzelania) .