Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

W takim razie ja mam jakiegoś skurczonego 552 TM bo ile bym się nie nasiłował z 9,6v na ogniwach mini , to nadal nie chce się domknąć .

Pakiet jest sporo mniejszy od 9,6v i jest jednym z najmniejszych sensownych dostępnych na rynku .

Jeżeli się nie zmieści to pozostaje tylko zasilać replikę energią z kosmosu .

Posted

Miałem siga 552 co prawda JG ale pod dekiel niestety nie wchodziło nic więcej po za 8,4 na ogniwach mini, moja propozycja jest taka żeby wypuścić kable na bok i kupić puszkę na baterię. Ja tak zrobiłem i bez problemu wkładałem lipo albo 9.6 na mini.

Posted

Sześcioogniwowe 9,6v ? Nigdy czegoś takiego w rękach nie miałem .

Z resztą cały czas pisałem o 9,6v na ogniwach mini , który to pakiet ma 7 ogniw .

Nie rozumiem w ogóle twojego podejścia do sprawy . W każdym temacie najpierw piszesz że absolutnie się nie zgadzasz z tym co piszą poprzednicy a później długo siedzisz i dumasz jakby to uargumentować .

Podany przeze mnie pakiet jest mniejszy niż dedykowane 8,4v . Nie trzeba się z nim bawić w przycinanie docinanie i pasowanie , żadnych puszek na zewnątrz .

W dodatku jest to Li-po które działa dużo lepiej niż Ni-MH i dużo lepiej znosi zimno .

Jeżeli masz więc jakieś gotowe rozwiązanie do podania to wszyscy się ucieszą .

Jeżeli nie to oczywiście również wygrałeś bitwę w tym temacie więc proszę nie zawracaj sobie już nim głowy i przejdź do następnego :]

Posted

Pakiet NiMH/NiCd mający napięcie 9,6V i 7 ogniw? Nowe ogniwa jakieś zrobili o napięciu znamionowym 1,37V? :teeth:

Najpierw 9,6V z sześciu ogniw, później z siedmiu, jeszcze chwila i dojdziecie do prawidłowej liczby ogniw ;)