Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problemy z magazynkami w M4

Recommended Posts

Guest Graszczur
Posted

Mam M4A1 SRC i nie sposób znaleźć do niej w pełni sprawnie działające magazynki. Sprawdzałem już hi-capy boyi, low-capy SRC (sic!), low-capy Aresa i starego, krótkiego szarego low/mid-capa bliżej nieokreślonego pochodzenia z plastiku, którego dostałem kiedyś od znajomego. Podobno P&J. Co ciekawe, ten ostatni ma najmniej luzów, pasuje prawie idealnie i podaje najlepiej spośród wyżej wymienionych. Stockowy hi-cap chyba jest uszkodzony, nie działa prawidłowo.

Oklejanie izolką usztywnia magi, ale nie rozwiązuje problemów z podawaniem.

Objawy: magazynki nie podają wszystkich kulek. Co któryś strzał jest z kulką. A o strzelaniu na auto już nie będę wspominał.

Magazynki podają dobrze tylko wtedy, gdy dociskam je ręką do komory

Konkluzja jest prosta: wszystko wskazuje na to, że to z moją repliką jest coś nie tak. Nie wiem, czy tylko mój egzemplarz jest felerny, czy wszystkie mają z tym problem.

Znacie jakieś sposoby na poradzenie sobie z tym problemem? Jakaś modyfikacja? Kupowanie nowego body mi się nie uśmiecha, nowej repliki tym bardziej. Zwłaszcza że nie licząc problemów z magazynkami jestem z tej emki zadowolony, strzela całkiem celnie.

Guest Graszczur
Posted

Co rozumiesz przez źle założona? Możesz wyjaśnić nieco więcej?

Jeśli podmieniona, to przez Krakmanów podczas pierwszej naprawy gwarancyjnej (właśnie z komorą miałem problemy, kulki latały na 10 metrów). Różnicy nie zauważyłem. Jedno i drugie metalowe