bszlo Posted June 14, 2012 Report Posted June 14, 2012 Czołem, Mało co znalazłem na temat luf z tłumikiem do M9, więc zapytam tutaj. Jak jest z kompatybilnością części WE do KJW, mówiąc dokładniej znalazłem na ibeju taki set: http://www.ebay.com/itm/Madbull-235mm-Precision-Barrel-Threaded-Set-for-SOCOM-Gear-WE-M9-Airsoft-GBB-/290716886670?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item43b013a68e I chciałbym go zamontować do swojej beretki KJW. Na zdjęciach, które znalazłem w internecie wygląda, że lufa zewnętrzna jest osobno z tym elementem "trzymającym" lufę wewnętrzną i dodatkowo w tym jest regulacja hopka. Wydaje mi się, że powinno to działać razem, ale wydawanie kasy w ciemno przy studenckiej skarbonce jest trochę nie na miejscu. Czy ktoś coś takiego montował/widział/wie, że bangl? Pozdrawiam i z góry serdeczne dzięki za odpowiedzi. Quote
pidzejfat Posted June 14, 2012 Report Posted June 14, 2012 Wg mnie będzie pasować na 99%, ale niech Dexter się wypowie... :> Quote
bszlo Posted June 15, 2012 Author Report Posted June 15, 2012 W między czasie dostałem odpowiedź z ehobbyasia Thank you for your inquiry.But I’m sorry WE and KJW are not compatible. Although TM and KJW are compatible. Ale coś nie do końca chce mi się wierzyć w brak kompatybilności, może ktoś się jeszcze wypowie, a jak nie, to będę niedługo w plecy 160zł ;) Quote
Guest (ID:6452) Posted June 15, 2012 Report Posted June 15, 2012 Da się zamontować ale czasami wymaga drobnych poprawek pilnikiem. Ten element trzymający lufę wewnętrzną to komora HU i oczywiście, że to osobny element. Quote
bszlo Posted June 15, 2012 Author Report Posted June 15, 2012 Ale rozumiem, że element z hopsiupem też będzie pasował, pilnik mi nie straszny, więc jeśli dużo zabawy z tym nie ma, to będę zamawiał ;) Quote
zOMFG Posted June 16, 2012 Report Posted June 16, 2012 (edited) Niby KJW i WE są zerżnięte od TM, ale nie do końca. Wymieniałem w KJW zwalniacz magazynka na dedykowany do TM i bez pilnika się nie obyło. Można się spodziewać odstępów w wymiarach. Aha, i ta lufa jeżeli jest do WE to będzie miała inny odcień czerni (matowy) od twojej betki. Edited June 16, 2012 by zOMFG Quote
Guest (ID:6452) Posted June 16, 2012 Report Posted June 16, 2012 Wymieniałem w beretcie TM zamek na dedykowany na TM i też sie nie obyło. Żadna to nowość. To się tyczy wszystkich klamek i części "dedykowanych". Quote
Recommended Posts